Zirocco Blue nafok krijgt handen op elkaar

Zirocco Blue nafok krijgt handen op elkaar

Vandaag vond in de Holstenhallen van Neum√ľnster het vrijspringen voor de hengstenkeuring van het Holsteiner Verband plaats. 65, in augustus voorgeselecteerde hengsten verschenen vandaag in de ring, nadat ze zich gisteren al op de harde en zachte bodem presenteerden. Veertig van hen keren morgen terug voor het juryoordeel, de premies en het kampioenschap.

Buitenlands bloed

Er waren dit jaar ook wat dressuurhengsten met buitenlands bloed te bespeuren, waaronder de best bewegende cat.nr 41: Damon (Damon Hill x Loutano) en fraai gemodelleerde cat.nr 46: Kracker (Krack C x Lorentin I); Cat.nr 42: Duc of Semilly (Diamant de Semilly x C-Indoctro) is de enige inzending vanuit Nederland. Ook opvallende inzendingen waren de krachtig springende cat.nr 56: Numaro (Numero Uno x Corofino I); cat.nr 64: Zuccero (Zirocco Blue x Caretino en cat.nr 65: Zornell (Zirocco Blue x Colman). Deze laatste twee genoemde zonen zijn de eerste twee nakomelingen van de schimmelhengst die voorgebracht worden bij het Holsteiner Verband. Beide hengsten wisten het publiek te boeien, waarbij met name Zornell uit de fokkerij van Karl Heinz Peters de handen op elkaar kreeg door zijn flinke vermogen en goede springmanieren.

Zaterdag volgt de presentatie en de bekendmaking van de geprimeerde hengsten, waarna ’s middags de kampioenen worden benoemd. Tenslotte volgt de veiling van gekeurde en niet gekeurde hengsten.

Een lijst met de veertig terugkerende hengsten volgt.

Foto: Holsteiner-Verband.de

Vergelijkbare artikelen

Reacties