Twee hengsten uit VO KWPN

Twee hengsten uit VO KWPN

0 27
Stamboekkeuring

We zijn inmiddels ruim drie weken bezig met het voorjaarsonderzoek. Vanochtend was er een officiële beoordeling van de dressuurhengsten en aansluitend overleg tussen de geregistreerden van de deelnemende hengsten en de hengstenkeurings- commissie. In het persbericht van dinsdag is al melding gemaakt van de besluiten van de springcommissie. De hengstenkeuringscommissie dressuur heeft vandaag na afloop van het overleg meegedeeld dat voor twee hengsten het onderzoek wordt beëindigd. Dit betreft cat 28 (358 HK) Armani x San Remo x Glendale en cat 40 (510 HK) Wynton x Krack C x Roemer).

Het onderzoek wordt vervolgd met tien driejarige dressuurhengsten en twee vierjarige dressuurhengsten. De hengsten die nog aanwezig zijn maken voldoende progressie door zodat de training geleidelijk aan verder uitgebouwd wordt. De hengstenkeuringscommissie kan naarmate de training en opleiding vordert ook meer zeggen over de natuurlijke aanleg onder het zadel.

De eerstvolgende beoordeling is op dinsdag 23 april voor de springpaarden vanaf 11.00 uur en op woensdag 24 april voor de dressuurpaarden, aanvang 8.00 uur.

Hoefslag/KWPN

Reacties