Twee Friese Stermerries gepromoveerd naar voorlopig kroon

Twee Friese Stermerries gepromoveerd naar voorlopig kroon

0 99
fries paard

De driejarige Frederique van de Elsenerhof (v. Omer 493) kwam als allerlaatste merrie in de baan. De locatiekeuring vond gisteren plaats bij De Nieuwe Heuvel. In de eerste bezichtiging kreeg de merrie een eerste premie. In de tweede bezichtiging kwam Frederique,juist als eerste in de ring en liet zich in beweging wederom uitstekend zien. Haar weke bovenlijn kon echter niet gecompenseerd worden door de afgelegde ABFP testen van 78,5 en 77 punten, waardoor Frederique eerste premie stermerrie bleef.

Voorlopig kroon

Wel Voorlopig Kroon werd Whisky van Visser Ster (v. Gerben 479). De vijfjarige Whisky is fraai rastypisch en heeft correct beenwerk. ‘In stap laat ze ruimte en takt zien en in draf gaat ze goed over de benen,’ aldus jurylid Hompe. De vierjarige Baukje T. van Sessing Ster (v. Epke 474) heeft een mooie Friese uitdrukking. ‘Haar rastype in combinatie met correcte bouw en goede stap maakt dat ze Voorlopig Kroon wordt verklaard,’ legde Hompe uit.

Preferent

Bij de oudere merries verdienden zes merries het tweede premie Sterpredicaat. Bijzonder is de Sterverklaring van de negenjarige stamboekmerrie Lienne van de Waterhoeve AA (v. Stendert 447). De moeder van Lienne, Ziz van de Waterhoeve Ster (v. Doaitsen 420), is overleden aan de gevolgen van koliek en liet drie ster nakomelingen en twee stamboekdochters na. Fokker Gerrit Gerritsen hoopte dat het zou lukken om Ziz postuum Preferent te krijgen. Na twee keer geen premie en een keer een derde premie, stond Lienne er dit jaar super voor en kreeg een verdiend rood lint. Lienne heeft fraai behang en toonde veel lenigheid in stap. Met de promotie van Lienne naar Stermerrie is het doel, Ziz Preferent, behaald.

Sterhengsten

Hengsten Bauke fan Klein Weulink (v. Jouwe 485) en Duvel van Zevenhuizen (v. Alwin 469) werden op basis van hun prima presentatie Ster.

Bron: Phryso

Reacties