Tussenbalans eerste bezichtiging KWPN

Tussenbalans eerste bezichtiging KWPN

0 40

Na vijf dagen keuren in de Sunrise-Stables in Assen is de eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring halverwege. In het noorden van het land had de hengstenkeuringscommissie springen het een stuk drukker dan de dressuurcommissie. Over drie dagen verspreid verschenen in totaal 175 tweeënhalfjarige springhengsten op het straatje, waarna het leeuwendeel de bezichtiging vervolgde met het vrijspringen in de couloir. Voor 55 hengsten (ruim 30%) sprong het licht op groen. Zij mogen door naar de tweede bezichtiging op woensdag 3 en donderdag 4 februari in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Topaanvoerder in Assen was Numero Uno met vijf doorverwezen zonen. Hij wordt gevolgd door zijn stalgenoot op de Wiemselbach, L’Esprit, die vier zonen uit zijn eerste jaargang kreeg doorverwezen. Voor de eveneens nog jonge Veron staat de (voorlopige) teller op drie. Hengsten met minimaal twee kinderen in de race zijn Carthino Z, Clinton, Cassini I, Tangelo van de Zuuthoeve, Ukato en Quidam de Revel.
In de dressuurrichting verschenen 82 hengsten uit de C-jaargang (inclusief een aantal Duits geregistreerden) voor de commissie. 29 stuks (35%) mogen na de beoordeling op exterieur en vrij bewegen door naar de tweede bezichtiging op vrijdag 5 februari. Met het grootste deel van de dressuurcollectie nog voor de boeg is het succes voor de familie Van Norel al opvallend te noemen.
Hun hengsten Uphill, diens vader Oscar en de jonge Winningmood kregen respectievelijk vijf, twee en twee nakomelingen door. Acht hiervan zijn in (mede-)eigendom van de Van Norels die ook nog een nakomeling van Westpoint in de race hebben. Deze tweedebezichtigingshengst is ook in het bezit van de VDL Stud. De Friese hengstenhouder is met acht springgefokte hengsten erbij ook al verzekerd van negen troeven voor Den Bosch. Hengstenhouder Reini Tewis volgt met zeven hengsten in (mede)-eigendom. Het vervolg van de eerste bezichtiging vindt plaats in het zuiden en begint komende vrijdag 18 december op NHB Deurne.

Reacties