Trakehnerhengst Herbstkönig overleden

Trakehnerhengst Herbstkönig overleden

0 124

De trakehner premiehengst Herbstkönig, goedgekeurd met de naam His Time, is afgelopen donderdag ingeslapen. De achtjarige hengst herstelde niet van een botziekte.

De achtjarige hengst heeft zelf niet lang in de sport gelopen. In 2012 won de hengst onder Therese Wahler het trakeherkampioenschap voor jonge paarden. Voor de bundeskampioenschappen wist de hengst zich driemaal te kwalificeren, maar maar deed uiteindelijk maar een keer mee. De laatste keer dat de hengst in de ring te zien was, was in juli 2014.

Goedgekeurde zonen

Ondanks zijn relatieve korte dekcarrière heeft de hengst al zes goedgekeurde zoons: Albarolo, Donauherbst, Donaumond, Herbsttänzer, Mondrian en Preussentan. De hengst was goedgekeurd voor onder meer het Trakehner-, Rheinlandse, Hannoveraanse, Oldenburger- en het Deense warmbloedstamboek. In 2015 werd een nakomeling van hem verkocht via de Eliteveiling Borculo. Zijn halfbroer (v. Kasimir STF) is goedgekeurd bij het Trakehnerstamboek.

Botziekte

Zijn eigenaar in een verklaring: ‘Herbstkönig had een botziekte, na een lange behandelperiode en twee operaties werd hij niet beter. Om hem verdere pijn te besparen hebben we hem laten inslapen. We missen hem, Zijn zachte persoonlijkheid, zijn ambitie en zijn charme. Hij was niet alleen een indrukwekkende hengst, maar ook een maatje die ons elke dag een glimlach bezorgde.’

 

Bron: Eurodressage / Hoefslag

 

Reacties