Saskia Poel gaat Le Formidable zelf rijden

Saskia Poel gaat Le Formidable zelf rijden

Le Formidable
Le Formidable en Saskia Poel

Sinds enige tijd is de KWPN gekeurde kampioenshengst Le Formidable (Bordeaux x Ferro) verhuisd naar de stallen van zijn eigenaren Saskia Poel en Karel Gerrits in Asten. Saskia Poel zal de hengst zelf gaan rijden en uitbrengen. Le Formidable werd begin dit jaar nog voorgesteld door Emmelie Scholtens tijdens de KWPN Hengstenkeuring.

Le Formidable

Saskia Poel vertelt: “Vanaf dag één hebben we gezegd dat ik hem wil gaan rijden. Je fokt één keer in je leven zo’n paard en ik wil zelf ook wel een keer het beste paard rijden. Ik vind dat plezier voorop moet staan. Dat hoop ik met hem te beleven.”  Natuurlijk is het best spannend om zo’n populaire hengst zelf uit te gaan brengen. Er staat altijd enige druk op. Saskia voelt die druk ook, maar gaat er goed mee om. “Ik probeer tegen mezelf te zeggen: ik ben de eigenaar, het is mijn paard, ik bepaal wat er mee gebeurt. Als het niet goed gaat is er niemand boos op mij. Ik probeer er samen met mijn vader (Frans Poel,red.) en Emmelie het beste van te maken. En ik vertrouw natuurlijk op mijn eigen paard. Ik hoop ver te komen met Le Formidable. Ik heb het altijd gewild, dus we gaan het gewoon doen. De Pavo Cup is het eerste doel en dan volgend jaar hopelijk WK-selecties. Het is een droom om het WK te mogen rijden.”

 

Populair

Le Formidable dekte vorig jaar meer dan 400 merries. Daarna deed hij met een mooie resultaat het najaarsverrichtingsonderzoek. Poel: “We hadden nooit verwacht dat hij gelijk al zo populair zou zijn en zoveel merries zou dekken. Er waren er 397 drachtig aan het eind van het seizoen. Dat hadden we niet verwacht. Ik heb wel een paar keer gedacht: het mag wel ietsje minder. Dat is ons eigenlijk overvallen. Het heeft uiteindelijk super uitgepakt. Ik denk dat hij ook heel goed fokt. Dit jaar heeft hij 200 merries gedekt.” Le Formidable leverde onder meer onlangs het duurste veulen tijdens de veulenveiling Borculo, met een recordprijs van € 105.000,–.

 

Toekomst

Meer over Le Formidable, een kijkje in de stallen van Saskia Poel en Karel Gerrits, en de plannen voor de toekomst, lees je binnenkort in Hoefslag Magazine.

 

Tekst: Jacques Verkerk voor Hoefslag. Overname zonder naamvermelding én toestemming via hoefslag@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Sanne Wiering

Reacties