Postieve toon voortgezet

Postieve toon voortgezet

Op maandag 17 maart begonnen de spring- en dressuurhengsten aan hun verrichtingsonderzoek. Dat betekent dat de tweede trainingsweek van het zeventig dagen durende onderzoek van de driejarige hengsten erop zit. De training, die vorige week al in alle rust op een positieve manier kon worden opgepakt, kon deze week op dezelfde wijze worden voortgezet.

Naast het reguliere basiswerk dat de hengsten onder het toeziend oog van trainingsleider Henk Hammers doen, kregen de ruiters deze week begeleiding bij de training van de beide hengstenkeuringscommissies. Afgelopen maandag waren  Wim Ernes en Marian Dorresteijn aanwezig om de hengsten te  volgen in de training. Dinsdag was de voltallige springcommissie aanwezig en hebben de springhengsten voor het eerst een klein sprongetje onder het zadel gemaakt, wat positief verliep. De dag erna was Marian Dorresteijn in Ermelo, en hielp zij bij de training van de dressuurhengsten. Gisteren zijn de springhengsten getraind door Daan Nanning en hebben zij voor het eerst een  lijntje met twee lage hindernissen gesprongen.

Het zonnige, zachte weer zorgde ervoor dat het team verzorgers, onder leiding van Marijke Boelens, de hengsten veel vrije beweging kon geven in de ruime paddocks die recent werden voorzien van een verbeterde bodem.

Testcentrum verlaten

Inmiddels heeft cat.nr. 12 Gomez (Numero Uno x Nimmerdor x Triton) het testcentrum verlaten. Ook cat.nr. 18 Gorbatsjov (Whitaker x Cavalier x Jasper) is inmiddels opgehaald. Beide hengsten zijn, op advies van de hengstenkeuringscommissie en de veterinair doorverwezen naar het najaarsonderzoek.

Beoordeling

De eerste beoordeling door de hengstenkeuringscommissie springen is op dinsdag 8 april vanaf 8.00 uur. Dan worden eveneens de nog vierjarige hengsten uit de selectieronde 2012/2013 aangeleverd alsmede één vrijwillig aangemelde vierjarige hengst. Op vrijdag 11 april komt de dressuurcommissie voor het eerst samen voor een officiële beoordeling, eveneens vanaf 8.00 uur.

KWPN

Reacties