Patrik Kittel met Sezuan ‘op weg naar Grand Prix’ *video*

Patrik Kittel met Sezuan ‘op weg naar Grand Prix’ *video*

0 2413
Sezuan
Sezuan tijdens het WK in Ermelo

Arlette Jasper-Kohl en Edwin Kohl van Gestüt Peterhof laten weten dat het Patrik Kittel is die voorlopig hun tophengst Sezuan zal rijden. Na het vertrek van amazone Dorothee Schneider eind november 2017 was het de vraag wie de drievoudig wereldkampioen onder het zadel zou krijgen.

Vier jaren lang vormden Schneider en de Blue Hors Zack-zoon een combinatie. Sezuan liep in 2015, 2016 en 2017 naar het wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden en vorig jaar werd de hengst met groot succes in de Lichte Tour uitgebracht, met scores van in de 80%.

‘De hengst toont zich in de training onder Patrik Kittel in blakende vorm’, stellen de eigenaren. Een video van de training laat Sezuan zien in een expressieve passage.\

Hengstenshows

De Grand Prix-ruiter zal Sezuan voorstellen op hengstenshows op Gestüt Peterhof op zaterdag 10 februari om 12.00 uur, op zondag 18 februari om 14.00 uur in Vechta en op de gala-avond van het DWB op 10 maart in Herning.

Korte termijn-oplossing

Wie de teugels van Sezuan na deze hengstenshows zal overnemen, is nog niet bekend. De hengst komt ter dekking bij het nieuwe station Dressage Grand-Ducal in Luxemburg.

Bron: Persbericht Gestüt Peterhof

Foto: Focussed

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties