Olympische hengsten naar Den Bosch voor KWPN predicaten

Olympische hengsten naar Den Bosch voor KWPN predicaten

0 730
Witte Vrees M-Bloms Wynton

Dressuurgrootheden Johnson TN, Vivaldi, Painted Black en Wynton zijn vrijdag in Den Bosch aanwezig tijdens de KWPN Stallion Show. Johnson TN en Vivaldi krijgen daar het preferentpredicaat, Wynton komt in aanmerking voor het keurpredicaat.

De Olympische hengst Johnson TN behaalde uitstekende resultaten in de fokkerij. Hij kreeg vorig jaar via de erkenning van Double Dutch zijn vierde zoon KWPN-gekeurd.

Nog een hengst die deelnam aan de Olympische Spelen, Painted Black, komt in aanmerking voor ditzelfde predicaat.

Negen goedgekeurde zonen

Vivaldi is de vader van maar liefst negen goedgekeurde zonen, waarvan een aantal bovengemiddeld presteren in de sport; Desperado, Dream Boy, Expression, Eye Catcher, Ferdinand, Geniaal, Jersey en de erkende hengsten Cennin en Vitalis.

Ook Vivaldi is vrijdag aanwezig in de Brabanthallen in Den Bosch.

Veilingtopper Rousseau

De inmiddels twintigjarige Roussau werd veilingtopper van de allereerste KWPN Select Sale en hij bracht drie jaar op rij de kampioen van de hengstenkeuring.

In de internationale sport maakt Zippo met Patrick van der Meer veel reclame voor Rousseau. Aangezien deze hengst al geruime tijd in Amerika verblijft, is hij niet aanwezig op de KWPN Stallion Show.

Keurpredicaten

Naast deze vier preferentpredicaten worden er ook nog enkele keurpredicaten uitgedeeld. Hiervoor komen UB40, Westpoint en Wynton in aanmerking, waarvan laatstgenoemde ook daadwerkelijk naar Den Bosch komt.

UB40 staat al jaren gestationeerd in Noord-Amerika en werd het afgelopen jaar zelfs Leading Stallion van Noord-Amerika.

Dressuurindex

Jazz-zonen Westpoint en Wynton komen uit dezelfde jaargang. De inmiddels geruinde Westpoint is dit jaar de meeste stijgende hengst op de dressuurindex en staat eveneens in Amerika.

Grand Prix-hengst Wynton, onder het zadel van Madeleine Witte-Vrees,  heeft inmiddels al vijf KWPN-goedgekeurde zonen, waarvan één Gelderse hengst, Ibsen B.

Een andere goedgekeurde zoon is de 4-jarige dressuurhengst Imposantos van Theo Driessen die eind 2017 met een totaal van 89 punten werd ingeschreven. Hij werd afgelopen zomer derde tijdens de Pavo Cup.

Springhengsten

Ook bij de springhengsten worden predicaten uitgedeeld. Verdi, Berlin, Harley VDL, Baltic VDL en Tangelo van de Zuuthoeve komen donderdag hun predicaatverhoging in ontvangst nemen.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties