Nationale Friezendag in België

Nationale Friezendag in België

Op zondag 25 augustus 2013 vanaf 8.30 uur organiseert het Belgisch Stamboek v/h Friese Paard (BSFP) de jaarlijkse Nationale Friese paardendag. Dit evenement vindt plaats op de terreinen van Sportstal Vanderhasselt in Wambeek-Ternat. Een nieuwe locatie, in het Vlaamse Pajottenland, centraal in België.

De Friese veulens van dit jaar zullen er worden gekeurd. Ook jaarlingen en tweejarige Friezen worden onder de loep genomen. Voor de driejarige Friese paarden is het een zeer belangrijke dag, ze worden er gekeurd op ras-type, bouw en beweging en er wordt gekeken of ze kunnen worden opgenomen in het Koninklijke Friese Paarden Stamboek. Ook de oudere paarden krijgen de gelegenheid  om zich te laten zien. De betere Friese paarden komen eventueel in aanmerking voor het felbegeerde ster-, kroon- of het modelpredicaat. Uit al de aangeboden Friese merries zal de jury de Belgisch kampioene 2013 kiezen.

Naast al deze stamboek aangelegenheden zijn er shows met enkele goedgekeurde Friese dekhengsten. Zo worden de tophengsten Beart 411, Aarnolt 471 en Mewes 438 naast de kampioen 2013 Norbert 444 aan het Belgische publiek voorgesteld. Verder kan men de schitterende Friese paarden dressuurmatig en aangespannen aan het werk zien.

Meer nieuws en info op www.bsfp.be.

Hoefslag/KFPS

Reacties