KWPN verklaart ontbreken Hickstead

KWPN verklaart ontbreken Hickstead

0 46

Het KWPN stamboek heeft gisteren de shortlist van twaalf paarden bekend gemaakt,  waaruit het nieuwe KWPN Paard van het Jaar gekozen kan worden. De meest in het oog springende naam die ontbreekt is die van de recent overleden Hickstead. De vijftien jaar oud geworden hengst is zonder enige discussie het beste KWPN-springpaard ooit en ook afgelopen jaar kwam hij weer uitstekend uit de verf, met ondermeer winst in de prestigieuze Grote Prijzen van La Baule, Rome en Calgary, een tweede plek in de wereldbekerfinale en plek twee op de WBFSH ranglijst. In 2009 werd Hickstead al bekroond met de titel KWPN Paard van het Jaar 2008 en kwam zijn fokker Jan van Schijndel de Nimmerdor Trofee toe.

Een woordvoerder van het KWPN verklaart het ontbreken van Hickstead op de lijst: ‘Aan zijn prestaties ligt het zeker niet! En ook niet aan het feit dat hij de titel al eens kreeg, Totilas was immers KWPN Paard van het Jaar in 2009 en 2010. De keuze is gemaakt omdat ook zijn fokker reeds is overleden en we in een hommage tijdens de springavond van de KWPN Hengstenkeuring powered by Massey Ferguson op donderdag 2 februari al uitgebreid stilgestaan bij Hickstead als geweldige ambassadeur van het Nederlandse paard. Gezien de situatie is volgens ons een uitgebreid eerbetoon toepasselijker dan een postume titel.’

De twaalf paarden waarop een driekoppige vakjury en het publiek (via ledenblad In de Strengen of de website www.kwpn.nl) zijn stem uit kan brengen zijn: 

1. Olievier (Wilhelmus x Unitas, fokker Th.J. Wiggerts, Soest)
2. Unaniem (Renovo x Waterman, fokker H. Boelens, Bunne)
3. Maurits (Bazuin x Formateur, fokker P. Meijers, Kootwijkerbroek)
4. Ninja la Silla (Guidam x Lys de Darmen, fokker Stal van Uitert-Huijsmans, Esbeek)
5. Jerich Parzival (Jazz pref x Ulft keur, fokker J.M. Beijer-de Kleijn, Puiflijk)
6. Watermill Scandic H.B.C. (Solos Carex x Amiral, fokker H.G. Mosman-Rohe, Enschede)
7. Simon (Mr.Blue x Polydox, fokker M.J. Vermeulen, Altforst)
8. Taloubet (Galoubet A x  Polydor, fokker C. Klaver, Schoorl)
9. VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro, fokker C. Bruers, Alphen NB)
10. Uthopia (Metall x Inspekteur, fokker J.J. van Zetten sr., Kesteren)
11. Valegro (Negro x Gershwin, fokker J.L. Hanse, Burg-Haamstede)
12. Zidante (Polydox x Voltaire pref, fokker Stal de IJzeren Man, Weert)

Reacties