KWPN-verkiezing ‘Horse of the Year’ weer geopend

KWPN-verkiezing ‘Horse of the Year’ weer geopend

Daniel Bachmann Andersen - Blue Hors Zack Horse of The Year
Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Zack

Zes paarden zijn dit jaar weer geselecteerd voor de Horse of the Year verkiezing van het KWPN. Er kan tot 31 december één keer een stem worden uitgebracht en tijdens de KWPN Stallion Show zal de winnaar bekend gemaakt worden.

De zes geselecteerde paarden voor Horse of the Year zijn:

  • Blue Hors Zack
  • Cekatinka
  • Cosmo
  • Verdades
  • Verdi
  • Zinius

Blue Hors Zack

Met zo veel goedgekeurde zonen en nakomelingen op het internationale toneel heeft de door B. Wilschut uit Bosschenhoofd gefokte Blue Hors Zack (Rousseau x Jazz)bewezen over de juiste kwaliteiten te beschikken in zowel de fokkerij als de sport. Volgens zijn ruiter lijkt het alsof hij nog beter presteert met publiek.

Cekatinka

Het KWPN neemt momenteel de koppositie in op de WBFSH-ranking eventing. King Kolibri-dochter Cekatinka (v. Julio Mariner) heeft daarin een heel belangrijk aandeel, zij is met een tweede plaats het hoogstgeplaatste KWPN-paard. Cekatinka, gefokt door J.W. Greve uit Haaksbergen, schreef onder het zadel van Tim Price de overwinning van Military Boekelo 2017 op haar naam.

Cosmo

Toen hij op 9-jarige leeftijd deelnam aan de Spelen in Rio de Janeiro, was Cosmo (Van Gogh x Fruhling) met zijn 21-jarige ruiter de jongste combinatie ooit op de Olympische Spelen. Inmiddels is het charismatische fokproduct van S. Serrarens (Weert) 11 jaar, en liep hij met Sönke Rothenberger al op vier internationale kampioenschappen.

Verdades

De huidige nummer twee op de wereldranglijst dressuur is Laura Graves met haar KWPN’er Verdades (v. Florett As). De ruin staat daarmee ook op nummer één in de WBFSH-ranking. Fokker P. Crum werd daarom vandaag gehuldigd in Genève en mocht de Rolex Award in ontvangst nemen.  Laura Graves brengt Verdades sinds 2014 uit op het hoogste niveau; met hun harmonieuze proeven laten ze de concurrentie zowel in Amerika als Europa versteld staan.

Verdi

De door Veehandel Musterd uit Hooge Zwaluwe gefokte Verdi TN (Quidam de Revel x Landgraf I) was jarenlang van onschatbare waarde voor het Nederlandse team. Onder het zadel van Maikel van der Vleuten sprong de KWPN-goedgekeurde hengst naar vele internationale overwinningen. Ook in de fokkerij laat Verdi TN zijn sporen na. Dit jaar wist de inmiddels 16-jarige hengst onder andere te imponeren op Spruce Meadows!

Zinius

Net als de fokker van Verdades mocht de fokker van Zinius, M.M.A. Everse uit Waddinxveen, de Rolex Award in ontvangst nemen. De Nabab de Reve-zoon staat namelijk op de eerste plek in de WBFSH-ranking en rijgt met Harrie Smolders in het zadel de een naar andere overwinning aan elkaar:. De veertienjarige presteert al jaren op het hoogste niveau in de springsport, erg constant en succesvol.

Klik hier om te stemmen op één van deze zes toppaarden voor Horse of the Year.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties