KWPN verkiest Verdi TN tot ‘Horse of the Year 2018’

KWPN verkiest Verdi TN tot ‘Horse of the Year 2018’

Van der Vleuten M-VDL Groep Verdi horse of the year

Verdi TN zal tijdens de KWPN Stallion Show in ’s Hertogenbosch worden gekroond tot ‘Horse of the Year 2018’. De preferente Quidam de Revel-zoon kreeg 2730 publieksstemmen en ging ruim aan kop.

“Ik denk dat Verdi voor de sport van grote waarde is geweest en nog steeds is”, vindt zijn ruiter Maikel van der Vleuten.

Geweldig paard

Van der Vleuten boekte vele internationale overwinningen met de 17-jarige hengst. “Hij is als vierjarige met de Hengstencompetitie begonnen en vanaf die tijd eigenlijk in één reeks doorgesprongen, altijd op een goede manier. Verdi heeft constante resultaten geleverd, dat is al een prestatie op zich. Daarnaast is het een geweldig paard in de omgang, dat is hij altijd al geweest. Verdi is gewoon een speciaal paard en dat mag gewaardeerd worden.”

Continu gelopen

“Als er een paard is die dit verdient, dan is het Verdi”, reageert Jeannette Benedict-Nijhof van dekstation Nijhof. “Met kerst in 2009 begon zijn internationale carrière, we zijn nu negen jaar verder en hij heeft continu gelopen. Ik denk dat hij het enige paard ter wereld is dat al die jaren de combinatie van dekken en sporten heeft gemaakt, daarbij heeft hij nagenoeg geen blessures opgelopen. Er is geen enkel ander paard die dat ooit gepresteerd heeft. Ik denk dat Verdi daarom uniek is en de titel verdiende.”

Zes paarden

Voor de titel Horse of the Year waren zes paarden genomineerd. Met 1947 publieksstemmen eindigde Blue Hors Zack (v Rousseau) op de tweede plek. Van Gogh-zoon Cosmo ontving 377 stemmen van het publiek. Dat was iets meer dan Zinius (v Nabab de Reve), die 336 stemmen kreeg. Verdades (v Florett AS) mocht 222 stemmen in ontvangst nemen, daarmee eindigde hij boven Cekatinka. De King-Kolibri dochter kreeg 157 stemmen van het publiek.

Op donderdag 31 januari zal Verdi gehuldigd worden als ‘Horse of the Year 2018’ op de KWPN Stallion Show.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties