KWPN nakeuring levert acht dressuurhengsten op

KWPN nakeuring levert acht dressuurhengsten op

0 915
KWPN hengst Ferguson, vader van vier doorverwezen hengsten, onder Kirsten Brouwer
Ferguson, vader van Ferguson, onder Kirsten Brouwer

Vandaag vond de KWPN nakeuring van de eerste bezichtiging dressuurhengsten plaats in Ermelo. Acht hengsten zijn uitgenodigd voor de tweede bezichtiging. Hiermee hebben een totaal van maar liefst 124 dressuurhengsten een ticket voor Den Bosch bemachtigd.

‘Het is positief dat we vandaag nog een stel hengsten hebben kunnen toevoegen aan de collectie voor Den Bosch met vreemd bloed. Dat is in het kader van de bloedspreiding een interessant gegeven,’ vertelt voorzitter Bert Rutten aan KWPN. ‘Het aanbod in de eerste bezichtiging was groot en we hebben 124 hengsten kunnen uitnodigen voor de tweede bezichtiging, waarin we een groep interessante hengsten verwachten. Via de nakeuring vandaag zijn daar diverse, goed bergopwaarts bewegende hengsten met nette modellen bij gekomen. We kijken er naar uit verder te gaan selecteren in Den Bosch.’

Groep 1

Uit de eerste groep werden er twee van de zeven voorgestelde hengsten door: cat.nr. 414 Knock-Out (Expression x Ferro) en cat.nr. 638 Good Fellow (Grey Flanell x Licotus).

De Expression vooral op met zijn afdruk en lossigheid, daarnaast heeft hij ook veel sport in de moederlijn, er zijn meerdere paarden die presteren of gepresteerd hebben op Z tot met Grand Prix-niveau in terug te vinden. Bij de laatstgenoemde is dit niet het geval. In de kleine moederlijn is vrijwel geen sport terug te zien. De eerder door het Oldenburg goedgekeurde hengst is wel interessant qua bloed, op Gribaldi na is de hij vrij van populair Nederlands bloed. De hengst viel op door zijn chique voorkomen en mooie front.

Groep 2

In de tweede groep van de nakeuring mochten er wederom twee hengsten naar de tweede bezichtiging, dit maal van de zes voorgestelde hengsten. Cat.nr. 357 Kaiman (Dark Pleasure x Gribaldi) en cat.nr 636 Fürst Diamond (Fürst Fohlenhof x Lissaro van de Helle) mogen door.

Uit de moederlijn van de Dark Pleasure komt onder andere de KWPN-goedgekeurde hengst Redford. De vader van de Duits gefokte Fürst Diamond werd Bundeschampion en vaders moeder is de interessante hengst Lissaro van de Helle, dit zou gezien zijn bloed een mooie aanvulling kunnen voor de Nederlandse/KWPN fokkerij. In zijn moederlijn is daarnaast een flink aantal geprimeerde paarden terug te vinden.

Groep 3

Uit de derde en laatste groep mochten maar liefst vier van de zes hengsten door: Cat.nr 604 Rock for my Heart SHH (Rock For Me x De Niro), cat.nr. 631 (Danciano x Fürst Heinrich), cat.nr 633 Kyton Platinum (Ferguson x Ferro) en cat.nr. 639 Woodlander Woodstock (Wild Child x Florencio).

De Rock For Me komt uit de directe moederlijn van de Grand Prix-hengst Franziskus. Uit diezelfde moeder komen ook twee Prix st. George paarden. Cat.nr. 639 is een zoon van Wild Child, wiens moeder de tweevoudig wereldkampioene Woodlander Farouche is. Op de Oldenburg hengstenkeuring, waar hij al is goedgekeurd, werd Woodstock voor €70.000,- geveild aan dierenarts en hengstenhouder Jan Greve. Met de bij Titan Wilaras geregistreerde Kyton Platinum heeft Ferguson uit zijn eerste jaargang nu vier van de zes voorgestelde zonen doorverwezen gekregen naar de tweede bezichtiging. ‘Ferguson een jonge hengst en daar willen wij graag meer van zien in de tweede bezichtiging,’ aldus de jury.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)

Reacties