Dressuurhengst Lancet overleden: ‘Hij was een echte vriend’

Dressuurhengst Lancet overleden: ‘Hij was een echte vriend’

0 938
Uzzo
Patrick van der Meer en Uzzo, Aken 2015 (foto: DigiShots)

De Olympische partner Imke Schellekens-Bartels en daarna van de Britse amazone Emma Hindle, de hengst Lancet, is overleden. Hij werd 24 jaar.

Met Imke Schellekens-Bartels nam Lancet deel aan de Olympische Spelen in Atlanta in 2004, waar oranje als vierde eindigde. Daarna ging Lancet over in Britse handen. De hengst was een steunpilaar voor zowel het Nederlandse als Britse team. Hij werd met Emma Hindle een van de meest succesvolle dressuurpaarden van Groot-Brittannië. In 2008 waren ze met hun zevende plek de hoogst geplaatste Britse combinatie en ze maakten deel uit van het zilveren EK-team in 2009.

Droompaard

Het duo deed ook mee aan de EK’s van 2005 en 2007 en maakte deel uit van het WEG-team in 2006. ‘Lancet was het paard dat al mijn dromen waarmaakte’, vertelde Hindle aan Horse and Hound. ‘Hij deed altijd enorm zijn best.’

Leermeester

In 2011 nam Lancet afscheid met een derde plek op het CDI Hickstead, met meer dan 77% in de Kür, waarna hij een leven als dekhengst tegemoet ging, bij Hindle aan huis. Hij bleef al die tijd actief onder het zadel, daar hield hij nu eenmaal van. ‘Hij was zeer, zeer speciaal; hij heeft vele jonge ruiters nog geleerd wat dressuur rijden is. We zullen hem heel erg missen’, laat Hindle weten.

Uzzo

We kennen Lancet vooral als vader van wereldkampioen jonge paarden en Europees teamgoud (2015)-winnaar Uzzo van Patrick van der Meer. Uzzo wordt nu succesvol in de Lichte Tour uitgebracht door Charlotte Kruiniger. Daarnaast liet hij de goedgekeurde Ziësto (mv. Clavecimbel) en Gotcha-Utopia (mv. Uphill) na.

Bron: Horse&Hound

Foto: DigiShots

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties