Kumasi Springblossom wint tweede endurancekeuring

Kumasi Springblossom wint tweede endurancekeuring

tuigpaard vlechtjes manen paard

Op zaterdag 6 februari organiseerde de Belgische LEWB in het Waalse Gesves voor de tweede maal een fokkerijkeuring voor 2-, 3- en 4-jarige endurance paarden. De enige Nederlandse deelnemer, de 3-jarige NRPS-er Kumasi Springblossom (v. Kierow van Klaverborch) van Harrie en Desiree Hanen, won met 87.75% zowel de rubriek voor 3-jarigen, als ook het overall dagkampioenschap.

Het aantal inschrijvingen oversteeg met 34 ruimschoots de verwachtingen. Het deelnemersveld was heel divers, zowel qua type als qua afstamming, maar bestond voor 90 procent uit Arabisch volbloeden. Kumasi  Springblossom (roepnaam Sam) was met zijn 68.75% Arabisch bloed, een van de slechts vier ingeschreven niet-volbloed Arabieren en een van de slechts vijf aangeboden ruinen.

Tijdens de volledig anonieme keuring door drie juryleden uit de Franse en Belgische endurance fokkerij, wist de atletisch gebouwde en ietwat brutale grijze echter in positieve zin op te vallen. Met zijn royale E-maat wist hij niet alleen op exterieur, maar ook door zijn onbevangen en soepele manier van bewegen hoog te scoren.

Bron: NRPS

Foto: Remco Veurink

Reacties