Jehannes 484 verslaat Norbert 444

Jehannes 484 verslaat Norbert 444

0 783

Het publiek in een afgeladen vol WTC in Leeuwarden zat er helemaal klaar voor. Norbert 444 leek hard op weg om voor de vierde keer op rij algeheel kampioen te worden op de hengstenkeuring van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek (KFPS). Hij had zojuist het kampioenschap van de oudere hengsten voor de vierde keer op rij gewonnen en ondanks dat de Friese tophengst ook in de strijd om het algehele kampioenschap zijn beste beentje voor bleef zetten, besloot de jury anders. De pas vierjarige Jehannes 484 (foto) troefde de beoogde winnaar af bij zijn debuut als gekeurde hengst in Leeuwarden. Zijn drafverrichting aan de hand was misschien niet de meest spectaculaire van allen, maar viel wel op door een sterke regelmaat en veel balans van de eerste tot en met de laatste pas.

Norbert 444 (v. Tsjerk 328) behaalde ook niet het algehele reservekampioenschap. Hij werd hierin afgetroefd door zijn zoon Hessel 480, reservekampioen bij de jongere hengsten. Ook de vader van kampioen Jehannes was aanwezig in de grote finale en werd vierde. De zeer aansprekende Tsjalle 454 was eerder in de middag reservekampioen geworden bij de oudere hengsten en liet in de beslissende ronde de twintigjarige Jasper 366 en Mewes 438, reservekampioen in 2014, achter zich. Ook lang in de strijd waren de Grand Prix-hengst Anders 451 en Beart 411, die vandaag als jongste preferente hengst ooit tot Paard van het Jaar werd benoemd.

Verwarring ontstond er nog even in het door Jehannes gewonnen kampioenschap bij de jonge hengsten toen de voorbrenger van de verkeerde hengst werd gefeliciteerd. Met ‘spanning bij de jury’ en later gemaakte publieke excuses, werd dit slippertje afgedaan en kreeg Jehannes de eer die hem toekwam. (foto: Remco Veurink)

Bron: Hoefslag

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties