Holstein komt naar Nederland

Holstein komt naar Nederland

Eind juni zal het Holsteiner Verband op veelvuldig verzoek een registratie tour voor merries en veulens in Nederland en België organiseren. Drie toegewijde fokkers in Nederland en twee in België stellen hiertoe hun faciliteiten ter beschikking.

Voor een goed evenement met tevreden fokkers en een positief resultaat dienen merries en veulens in goede conditie, getoiletteerd en ingevlochten op de keuring te verschijnen. Een goede voorbereiding van merries en veulens is zeer belangrijk.

Merries en veulens moeten vooraf bij de afdeling fokkerij in Kiel geregistreerd zijn, zodat de route gepland kan worden en het programma soepel kan verlopen.

Fokkers en eigenaren moeten rekening houden met:

• Veulengeboorten moet zijn gemeld bij de afdeling fokkerij in Kiel.

• Registratie bewijs (Brennkarte) bij de hand houden op de keuring.

• Merries voor opname aanmelden met het formulier bij de afdeling fokkerij in Kiel.

• Merries worden direct vóór opname gemeten.

Sluitingsdatum voor aanmelding; 3 juni, 2014!!!

Voor vragen kunt u terecht bij Dr. Astrid Weber , Verband der Züchter des Holsteiner Pferdes e.V., Steenbeker Weg 151, 24106 Kiel; Email: weber@lkv-sh.de of telefoon : 0049-431-3059962. Organisatorische en taalkundige bijstand bij de coördinatie biedt ook Adriana van Tilburg , Haselau;  adrianavtilburg@hotmail.com.

Het inschrijvingsformulier voor de merries en veulens, de adressen van alle registratieplekken en  het tijdschema is te vinden op de website van het Holsteiner Verband ( www.holsteiner -verband.de ) en op de website van de Auswärtigen Züchter (www.auswaertige-holsteiner-zuechter.de )

Het Holsteiner Verband verheugt zich op een succesvolle registratie tour in haar buurlanden en hoopt dat het initiatief van dit evenement zowel door fokkers als eigenaren enthousiast begroet wordt.

Hoefslag/Galop

Reacties