Herkeuringscommissie keurt Koning toch goed

Herkeuringscommissie keurt Koning toch goed

Koning (ex. Kontenter DSD)
Koning (ex. Kontenter DSD)

Vanavond is de herkeuringscommissie dressuur bijeen geweest voor de herkeuring van de dressuurhengst Koning. De driejarige zoon van Governor werd na afloop van het afgelopen najaarsonderzoek niet ingeschreven in het stamboek. De eigenaar Ad Valk besloot echter om dit besluit te laten toetsen door de herkeuringscommissie.

Koning goedgekeurd met 72 punten

De herkeuringscommissie (Augusta Landsheer, Marijke Kool en voorzitter Ad Aarts) heeft na inzage van alle relevante stukken én het horen van Bert Rutten (voorzitter hengstenkeuringscommissie), Henk Hammers (trainingsleider) en Wim Versteeg (senior-inspecteur) besloten om de hengst goed te keuren voor de KWPN-fokkerij. De 72 punten die hij tijdens het eindexamen toegekregen heeft, blijven wel staan.

Eerste sinds Painted Black

Dit betekend dat de Governor-zoon goedgekeurd is met eigenlijk te lage punten, gezien het minimale puntenaantal op 75 ligt. Dit is de tweede dressuurhengst die met een puntentotaal daaronder werd goedgekeurd. De eerste was Painted Black, die uiteindelijk uitgroeide tot een Olympisch-paard dat aan de wereldtop meeliep en daarnaast ook door het leven gaat als KWPN-keurhengst.

Tweede Governor

De nu goedgekeurde Koning is een zoon van Governor en daarmee, na de dit voorjaar goedgekeurde Kayne, de tweede KWPN-goedgekeurde zoon van deze Totilas-zoon. Koning is gefokt bij S. Duinstra uit Eastermar, die Koning fokte uit de goed geteste elitemerrie Gucci Boa T (v. Bretton Woods).

Bron: KWPN/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties