Hengstenkeuring KFPS: volg de tweede bezichtiging via de livestream!

Hengstenkeuring KFPS: volg de tweede bezichtiging via de livestream!

Dedmer fan de Greidpleats KFPS Hengstenkeuring 2021 © DigiShots

De hengstenkeuring van het KFPS is gestart! Vandaag en morgen staat de tweede bezichtiging van de jonge Friese hengsten op het programma. Je kan de livestream bekijken op de website van Phryso.

Tweede bezichtiging: 97 Friese hengsten

Tijdens de eerste bezichtiging in december 2020 konden 112 hengsten zich kwalificeren. 15 hengsten zijn na het röntgenologisch onderzoek afgevallen of zijn om de een of andere reden door de eigenaar afgemeld.

97 hengsten geven nu tijdens de tweede bezichtiging acte de présence. Vier daarvan hebben nog niet voldaan aan de eisen voor spermakwaliteit. Sinds vorig jaar is de regelgeving daarvoor echter aangepast. Deze hengsten hebben bij aanwijzing nog tot 15 mei de gelegenheid om aan de eisen te voldoen.

Clinic Sybren Minkema

Vandaag en morgen wordt de pauze ingevuld door een clinic door het ruiterteam van Tweespan. Onder deskundige begeleiding van Sybren Minkema zullen een aantal amazones met hun Friese paarden laten zien hoe de opleiding van het jonge Friese paard tot aan de Grand Prix niveau wordt opgepakt. De clinic zal bestaan uit drie delen, waarbij het laatste deel – met de Grand Prix paarden – ook op zaterdag te bewonderen zal zijn. In de rest van de pauze op donderdag en vrijdag zal je je ook niet te vervelen. Omrop Fryslân heeft een prachtige compilatie gemaakt van de kampioenen van de afgelopen jaren.

Bekijk hier de livestream.

Foto: DigiShots

 

Reacties