Hengstencompetitie start in Ermelo

Hengstencompetitie start in Ermelo

Op woensdag 26 november vindt de eerste Isah KNHS/KWPN Hengstencompetitie Dressuur en de Blom KNHS/KWPN Hengstencompetitie Springen plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Rond het middaguur gaat in de Amaliahal de Isah KNHS/KWPN Hengstencompetitie Dressuur van start. De deelnemers aan de klasse M komen als eerste in de baan, gevolgd door de Z/ZZL/ZZ-Z/LT-combinaties. Tot slot wordt de L-rubriek verreden.

De Blom KNHS/KWPN Hengstencompetitie Springen vindt plaats in de avond (vanaf ca. 18.15 uur) en de rubrieken worden verreden in de volgorde Z/ZZ, M, L. De springhengsten die van start gaan in de klasse L worden door Johan Hamminga en Marc Houtzager beoordeeld op hun springtechniek en het gaan tussen de hindernissen.

De wedstrijd in Ermelo is de eerste uit een serie van drie wedstrijden om de winst in de Isah KNHS/KWPN Hengstencompetitie Dressuur en de Blom KNHS/KWPN Hengstencompetitie Springen. Op 16 december is de wedstrijd in Roosendaal en op 7 januari die in Veendam/Zuidbroek. De finales worden verreden tijdens de KWPN Hengstenkeuring, van 4 t/m 7 februari in de Brabanthallen te ‘s Hertogenbosch.

Afgelopen editie werden El Capone (L), Desperado (M) en Cupido (Z) gehuldigd als de winnaars bij de dressuurhengsten, bij hun springgefokte collega’s was de winst voor Edinburgh (L), VDL Groep Do Spiritivo (M) en Cidane (foto, Z).

KNHS/Hoefslag

(Foto: DigiShots)

Vergelijkbare artikelen

Reacties