Handen vol aan Andretti

Handen vol aan Andretti

0 35

hanzon_theo_andretti
ROOSENDAAL – In het kader van de GMB-hengstencompetitie werd na Hengelo ook in Roosendaal een wedstrijd verreden. Ieder jaar is de klasse L voor veel fokkers de meest interessante. Hoe heeft de nieuwe jaargang hengsten zich ontwikkeld?

I.P.S Andretti (foto, Special D x Sandro Hit) is de grote verrassing van het jaar. Gereden door Theo Hanzon maakt hij veel indruk met zijn fraaie bewegingstechniek en souplesse. In Roosendaal maakte hij een frisse indruk. Iets te fris, volgens Hanzon: ‘Ik had er mijn handen aan vol. Hij liep echt supergoed, maar was ook wel echt een beetje stout. Hij was er niet echt helemaal bij met zijn hoofd.’ De jury keek gelukkig door de jeugdige overmoed van Andretti heen en waardeerde hem op zijn kwaliteiten.

De M-klasse werd Roosendaal – net als in Hengelo – gewonnen door Theo Hanzon met de hoogbenige en over een mooie bewegingstechniek beschikkende Zhivago (Krack C X Jazz). ‘Een hengst met veel allure en een prachtige voorkant, die zelfverzekerd door de baan gaat. Echt een plezier om naar te kijken’, was het jurycommentaar in Roosendaal.

Emmelie Scholtens eindigde met Westenwind op de eerste plaats in het Z. (KdH)

Lees het hele verslag van de hengstencompetitie in Hoefslag 1 van 2010. Deze verschijnt op 7 januari.

Foto: BCM/Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties