‘Zo geweldig trots op Tonjes samen met Nynke Laverman’ *video*

‘Zo geweldig trots op Tonjes samen met Nynke Laverman’ *video*

0 621

Vele mensen waren afgelopen weekend naar Friesland gekomen om de presentatie van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van 2018 bij te wonen. Vele bijzondere gasten droegen bij aan het succes van het spektakel, zoals de Friese hengst Tonjes 459 sport.

Met zangeres Nynke Laverman op zijn rug liep hij onverstoorbaar langs de massa’s mensen. Daarmee liet hij zijn geweldige karakter zien. De zangeres droeg ook nog eens een lange jurk, die over de rug en billen van Tonjes gedrapeerd was.

Geboren in VS

Tonjes 459 Sport werd geboren in 2006 in de Verenigde Staten en is gefokt door de familie Vanderploeg in Michigan. Hij werd goedgekeurd in zijn geboorteland. Zijn eigenaar is Kettle Creek Friesians.

SBH Horses

In het najaar van 2012 kwam Tonjes naar ons land, waar hij ter dekking staat bij SBH-Horses, het dekstation van de Sjoerd Meekma en Greetje Swart in Rijs. Het was ook Sjoerd Meekma die Tonjes voorstelde op de HK in Leeuwarden (foto hieronder van Remco Veurink) en die de hengst vasthield tijdens het spektakel in Leeuwarden.

‘Geweldige opening’

‘Wat een geweldige opening van Leeuwarden Culturele Hoofdstad2018!┬áSuper trots op Tonjes 459 Sport samen met Nynke Laverman. Een optreden voor koning Willem Alexander en koningin Maxima en een plein vol met publiek bleef Tonjes rustig en zong Nynke prachtig. Zo ongelooflijk trots!!!’, laat Meekma weten.

Vertrek naar eigenaar

Het optreden met Nynke Laverman was voorlopig de laatste keer dat we Tonjes in actie zagen in Nederland. De hengst maakt vertrekt binnenkort weer de plas over.

Foto: Remco Veurink

Bron: Avro-Tros/Hoefslag

 

Reacties