Gelderse en tuigpaardhengsten beginnen aan KWPN verrichtingsonderzoek

Gelderse en tuigpaardhengsten beginnen aan KWPN verrichtingsonderzoek

0 134
tuigpaard verrichtingsonderzoek

Vanmorgen vroeg al kon de hengstenkeuringscommissie Gelders paard de hengst Casaron groen licht geven voor zijn vijfdaags onderzoek, vanmiddag deed de hengstenkeuringscommissie tuigpaard hetzelfde voor vier tuigpaardhengsten. Hiermee is het voorjaarsonderzoek van 2017 van start.

Gelderse hengst

De Gelderse hengst Casaron (v. Ginus) werd aangespannen voorgesteld en zal de komende dagen onder het zadel worden getraind. Aanstaande vrijdag om 15.30 uur eindigt zijn vijfdaags onderzoek.

Tuigpaardhengsten

Vanmiddag werden acht tuigpaardhengsten aan de commissie voorgesteld. Hiervan waren twee driejarige hengsten die afgelopen februari tijdens de KWPN hengstenkeuring aangewezen werden voor het verrichtingsonderzoek: de kampioen Jesse James (v. Unieko) en de reservekampioen Julius van Hapert (v. Cizandro). Ook kon worden aangeleverd de vorig jaar doorverwezen nu vierjarige hengst Iowa (v. Colonist), die in 2016 de derde plaats in de kampioenskeuring behaalde. Deze hengsten konden na het voorstellen in tuig door de eigen rijder en de veterinaire klinische keuring een stal op het KWPN-centrum betrekken.
Vijf hengsten werden in het kader van de herkansing in tuig voorgesteld. De aangewezen Zepplin-zoon Incognito kon eveneens na de klinische keuring aan zijn onderzoek van 50 dagen beginnen. De overige vier hengsten werden niet aangewezen voor de aanlegtest.

Op 31 maart, tijdens de eerste trainingsbeoordeling, wordt de Hackney-hengst Bocellies Matteo verwacht voor de aanlevering van zijn onderzoek van 21 dagen, zodat hij in principe gelijktijdig met de andere tuigpaardhengsten examen kan doen.

 

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties