Flanders Embryo Auction steekt de plas over naar de VS

Flanders Embryo Auction steekt de plas over naar de VS

Gazelle, Kent Farrington
Gazelle ter Elzen, hier onder Kent Farrington op CHIO Aken 2017 (foto: DigiShots)

Live Oak International, het grootste men- en springevenement in de Verenigde Staten, zal tijdens de komende editie ook de eerste Flanders Embryo Auction op Amerikaanse bodem organiseren. Die zal doorgaan op vrijdag 16 maart in Ocala, Florida. Er worden twintig embryo’s uit de beste Europese bloedlijnen geveild.

‘Mooie kans voor Amerikanen’

De embryo’s die FEA aanbiedt hebben vaak hele interessante pedigrees. Dergelijke veulens zijn vaak niet te koop, of al voor de geboorte verkocht.

Juliet W. Reid, co-president van Live Oak International, zegt: ‘We zijn verheugd om de eerste Flanders Embryo Auction op Amerikaanse bodem te mogen organiseren. We organiseren hier internationale wedstrijden van het hoogste niveau en ruiters, menners en trainers zijn altijd op zoek naar kwaliteitspaarden. Maar de prijs van paarden is zo enorm gestegen dat meer Amerikanen overwegen om ze te fokken in plaats van later te kopen. Dit is een mooie kans.’

Kleinkind van Gazelle ter Elzen

Een van de twintig embryo’s is een kleinkind van de beroemde Grand Prix-merrie Gazelle ter Elzen (v. Kashmir van ’t Schuttershof, vm. Indoctro), die gereden wordt door Kent Farrington. Een van haar zonen, de achtjarige hengst King Kong (v. Darco), die al op 1.40m-niveau springt onder Niels Bruynseels.

De volledige collectie embryo’s die wordt aangeboden bij Live Oak International is hier te vinden.

Na succes in VAE, nu de VS

Flanders Foal Auction startte in 2011, toen nog onder de naam Aalst International Auction. Inmiddels is de veiling uitgegroeid tot een internationaal erkende eliteveiling. Het eerste buitenlandse uitstapje van FFA kwam er vorig jaar: toen veilde het team voor het eerst embryo’s in de Verenigde Arabische Emiraten. Gerald Lenaerts van FFA zegt: ‘Onze eerste embryoveiling in de VAE was succesvol. We waren op zoek naar een plek om onze eerste veiling in de VS te houden. We dachten dat Live Oak International perfect was vanwege het hoge niveau van deelnemers van VIPs die aanwezig zijn.

Bron: Flanders Foal Auction
Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties