DWB keurt Humberto Ask, Don Ruto en Fürst William goed

DWB keurt Humberto Ask, Don Ruto en Fürst William goed

0 161

Op de nakeuring van het Deens Warmbloedpaarden Stamboek (DWB) in Vilhelmsborg kregen zojuist zeven hengsten groen licht voor de dekdienst, waaronder KWPN-hengst Humberto (v. Cornet Obolensky) en Fürst William (v. Fürst Wilhelm) goed. De hengsten moesten zich aan de hand op het harde en onder het zadel presenteren.

De hengstenkeuringscommissie noemde de twee aangeboden springhengsten ‘uitstekend’.
Humberto kwam vannacht pas aan op zijn nieuwe stal, Stutteri Ask, maar hij sprong zeer overtuigend. Omdat de hengst al goedgekeurd is bij het KWPN hoeft hij in Denemarken geen test te lopen. De commissie is zeer verheugd dat ze opnieuw een zoon van de invloedrijke Cornet Obolensky kon goedkeuren. Daarnaast werd de vijfjarige Darc de Luxe (Darco x Contender) goedgekeurd. Moeder Ordelia leverde al twee goedgekeurde hengsten bij het Holsteiner Verband.

Dressuurhengst Fürst William liet zich opnieuw zien, nadat vorig jaar het doek voor hem gevallen was voor het Deense stamboek. Vorig najaar won hij het Duitse Bundeschampionat en dat opende de deur voor hem bij het DWB. Hij is voor één jaar goedgekeurd. De eveneens recent door Helgstrand Dressage aangeschafte driejarige Bonds (Callaho’s Benicio x Sir Donnerhall I) kreeg groen licht, mits hij goed is op de röntgenfoto’s en een voldoende 10-dagentest loopt. Ook de vierjarige reeds in Zweden goedgekeurde Gammelenggårds Zappa (Zonik x Akinos), die Helgstrand in mede-eigendom heeft, mag de 10-dagentest afleggen.

Feel Good DVH (Fürstenball x Friedenfürst) sloot de verrichtingstest bij het DWB in 2015 af met meer dan 800 punten, maar raakte geblesseerd en kon zich daardoor niet presenteren in Herning. Nu was hij er wel. Hij ontving een zilveren fokkersmedaille.

De vijfde dressuurhengst die goedgekeurd werd, is de zestienjarige Oldenburgs gefokte Don Ruto (Don Gregory x Rubinstein I). We kennen de bij het NRPS goedgekeurde hengst met name als vader van de Grand Prix-paarden Nip Tuck van Carl Hester en Zidhane van Anne van Olst. Hij bracht de bij het NRPS goedgekeurde Don Jovi (ex Zucchero, mv. Negro) en AES-hengst Don Silver (mv. Glendale). Vanwege een blessure werd hij niet onder het zadel voorgesteld, maar aan de longe.

Ridehesten/Hoefslag

Foto: Remco Veurink 

Reacties