Douwe Bob: ‘Muziek met paarden combineren, dat is het summum’ *video*

Douwe Bob: ‘Muziek met paarden combineren, dat is het summum’ *video*

0 2750

Een van de hoogtepunten van de show van de Friesian Proms, tijdens de hengstenkeuring van het Fries Paarden Stamboek, is het optreden van Douwe Bob.

Songfestival

De het Koninklijk Fries Paarden Stamboek de zanger vroeg om de show op te luisteren, mag geen verrassing heten. Toen Douwe Bob ons land vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival vorig jaar was hij in het promotiefilmpje van Nederland te zien op de Friese hengst Limited Edition, het paard dat zeer succesvol is in de Z-dressuur met Judith Pietersen.

Zingen en paarden

‘Ik ben een groot fan van het Friese paard’, aldus de zanger. ‘En wanneer krijg ik nu de gelegenheid om mijn twee passies, zingen en paarden, samen te brengen? Voor mij is het optreden in Leeuwarden een hoogtepunt!’

Douwe Bob’s Presley

Douwe Bob is zo gek op het ras, dat hij zelf kort na het Songfestival een driejarige Friese hengst aanschafte. Deze Douwe Bob’s Presley wordt getraind door mede-eigenaresse Amber den Heijer van Stal Kop Jansen.

Johnny Cash?

De populaire zanger laat nog niets los over zijn optreden in Faderpaard. ‘Of ik Johnny Cash ga zingen? Misschien. Zijn liedjes passen wel bij “paarden”. Ik kijk in elk geval erg uit naar de show. Friese mensen worden vaak stug genoemd, maar die ervaring heb ik helemaal niet. Misschien heb ik een streepje voor, vanwege mijn naam…’

De Friesian Proms vindt plaats op 11 en 12 januari in WTC Expo in Leeuwarden. Vrijdagavond is uitverkocht maar je kunt er nog bij op donderdagavond 11 januari.

Facebook KFPS/Hoefslag

Foto: Focussed

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)

Reacties