Deklicenties voor First Class en Fred

Deklicenties voor First Class en Fred

tuigpaard
Foto ter illustratie

Op de tuigpaardkeuring van het KWPN-NA vorige week in Howe, Indiana behaalden twee zevenjarige hengsten hun deklicentie (onder voorbehoud van alle veterinaire eisen): First Class en Fred.

First Class van David Fischer is een door Lester en Janetta Graber gefokte zoon van Whiskey (Patijn x Manno). Deze bruine komt uit een volbloed Hackney, Canadian Godess (v.Canadance).|
Fred (Plain’s Liberator uit Zikita H ster van Ranno) van David Burkholder is door H.H. en W.H. Voogd gefokt en nam als driejarige in Nederland deel aan het verrichtingsonderzoek.

Isilane uitgeroepen tot kampioene

Van de acht driejarige merries werden er zes in het stamboek opgenomen en vier ster verklaard. Kampioen werd Isilane (v. Colonist). Deze merrie is gefokt door H. van de Water die ook als fokker te boek staat van de als derde geplaatste Itolane (v. Bakboord HBC). Reservekampioen werd Ivoria (v. Cizandro) gefokt door familie Van Lith. Ivoria was vorig jaar algemeen kampioen van de CK Zuid. De volledige top drie is in eigendom van Cumberland Mountain Equine. Sterwaardig verklaard werd Isabella J.W. , een door Jesse Witimer gefokte register B-merrie van de niet-goedgekeurde hengst Vanando A uit de stermerrie Safiera (v.Fabricius). De merrie is in eigendom van de Miller Brothers.

De jury werd gevormd door Johan Hamminga (voorzitter), Lammert Tel en René van der Kuil. Laatstgenoemde hield voor de belangstellenden een presentatie over de theorie van het lineair scoren en Johan Hamminga gaf tekst en uitleg op welke wijze het KWPN-tuigpaard wordt beoordeeld. Deze presentaties werden met grote belangstelling gevolgd en als leerzaam ervaren.

Bron: KWPN

Foto: Letty Donselaar

Reacties