Bonte volbloed mag ‘los’ in de warmbloedfokkerij

Bonte volbloed mag ‘los’ in de warmbloedfokkerij

0 1559

In november kocht Gestüt Marbach de bonte volbloedhengst Silvery Moon aan. De volbloed had succesvol gepresteerd op de renbaan en had daar een grote schare fans.

Gestüt Marbach zette de facebook-pagina van Silvery Moon voort, waar hij onveranderd veel reacties en likes ontving. Inmiddels heeft de hengst ruim 11.000 virtuele aanhangers. Vanaf het begin dat de hengst op de stoeterij stond, gaf deze nieuwe eigenaar te kennen dat het de bedoeling was om hem erkend te krijgen bij een warmbloed stamboek, zodat hij ook voor de warmbloedfokker zijn dekdiensten zou kunnen verrichten.

Bonte volbloed zeldzaam

Bonte paarden komen op de renbaan nog minder vaak voor dan in de spring- of dressuursport; alleen al vanwege zijn kleur verwierf de I Was Framed-zoon grote bekendheid. Dat hij daarnaast ook nog eens snel was, maakte zijn schare aanhangers nog groter.

Afgelopen weekend was het zover: Silvery Moon is ‘gekeurd’ bij het Deutsche Sportpferd-stamboek (DSP) tijdens de keuring in Marbach. Hij presenteerde zich geweldig, zowel aan de hand als onder het zadel van amazone Eva-Maria Lühr.

‘Verrijking voor de fokkerij’

Zowel de hengstenkeuringscommissie als het publiek waren onder de indruk van de vanzelfsprekendheid en gelatenheid van de hengst, die immers vijf jaar lang actief was geweest in de rensport. Hij heeft een mooie bouw en ook zijn basisgangen zijn overtuigend. ‘Een verrijking van ons aanbod in Baden-Württemberg.’

Komende zaterdag wordt Silvery Moon ook voorgesteld op de keuring van het Trakehner Verband in Münster-Handorf.

Silvery Moon dekt natuurlijk, voor 400 euro.

Gestüt Marbach/Hoefslag

Foto: Facebook Silvery Moon/Gestüt Marbach

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Vergelijkbare artikelen

Reacties