Bert Wassenaar voorzitter KFPS

Bert Wassenaar voorzitter KFPS

0 130

Bert Wassenaar is vrijdagavond tijdens de ledenraadvergadering van het KFPS in Putten officieel benoemd als voorzitter. Hij volgt daarmee Cees Roozemond op, die de maximale termijn van acht jaar heeft volbracht. Roozemond werd bedankt voor zijn inzet de afgelopen jaren onder applaus van de aanwezigen en nam een schilderij in ontvangst. Ook werd hij benoemd tot erelid van de Duitse dochtervereniging DFZ. De nieuwe voorzitter, Bert Wassenaar, fungeerde de laatste anderhalf jaar als vice-voorzitter binnen het KFPS. Tot het algemeen bestuur is ook Geralt Pots toegetreden.

Jan van Weperen en Laurens van der Meer zijn toegetreden tot de fokkerijraad. Udo de Haan neemt de plek van Sjoerd Jan Keuning over in de Sportraad. De Hengstenkeuringsjury bestaat uit voorzitter Bauke de Boer, Harrie Draaijer en Jaap Boersma. Laatstgenoemde neemt de plaats in van Herman Smit, die de maximale acht jaar zitting heeft gehad in de jury. Draaijer zou vorig jaar al deel uit maken van de hengstenjury, maar kon dit toen door omstandigheden niet.

In de begroting is een post van 100.000 euro opgenomen voor investeringen. Voor onder andere het ‘buitenlandbeleid’ en de jubileumshow tijdens de hengstenkeuring. Projecten die op termijn ook weer geld moeten gaan opleveren. Mede door deze investeringspost laat de begroting een tekort zien van 140.000 euro, maar is desondanks met grote meerderheid van de stemmen aangenomen. (foto: Ellen Franke)

Bron: Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties