Belantis-zoon kampioen en veilingtopper Oldenburg

Belantis-zoon kampioen en veilingtopper Oldenburg

0 243
Cat.nr 42 (Belantis x Sir Tender)
Cat.nr 42 (Belantis x Sir Tender)

Eerder deze week werd de hengst Belantis uitgeroepen tot Masters hengst van het Jaar en gisteren op de hengstenkeuring van het Oldenburg Verband werd zijn zoon kampioen én veilingtopper.

Belantis-zoon veilingstopper

Precies €600.000,- werd er neergelegd voor de de opvallende schimmelhengst, die uit een Sir Tender-moeder komt. Via de telefoon werd de cat.nr. 42 voor dit bedrag verkocht aan de Zweedse stoeterij Lövsta.

Er werd heel wat geld uitgegeven tijdens de veiling van de Oldenburg hengstenkeuring. Samen brachten de acht geveilde dressuurhengsten een totaal van €1.680.000 euro op. De reservekampioen blijft in Duitsland, Paul Schockemöhle betaalde voor cat.nr. 49 (Don Schufro x Stedinger) voor €320.000,-. Ook het cat.nr. 57 (Follow Me OLD x Sir Donnerhall I) bracht ruim aardig wat geld op. Voor €260.000,- wisselde de hengst van eigenaar.

Springhengsten

De reservekampioenen bij de springgefokte paarden gingen voor wat minder geld uit de hand. De nummer twee van de keuring, een Toulon-zoon (v. Argentinus) bracht ‘slechts’ €70.000,- op. De nummer drie, cat.nr. 25 (Kannan x Casall) werd geveild voor €85.000,-.

Klik hier voor de volledige uitslag van de keuring (dressuur)
Klik hier voor de volledige uitslag van de keuring (springen)
Klik hier voor video’s van de dressuurhengsten
Klik hier voor video’s van de springhengsten

Bron: Hoefslag/Equnews

Foto: Oldenburg Pferde

Reacties