Beart 441 KFPS Paard van het Jaar

Beart 441 KFPS Paard van het Jaar

0 196

Beart 441 werd gisteren  uitgeroepen tot paard van het jaar tijdens de hengstenkeuring van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek in Leeuwarden. De vijftienjarige zoon van Jasper kreeg vorig jaar het preferentschap toegewezen en is daarmee de jongste hengst ooit die deze eer te beurt viel. In de FEC Expo kreeg hij zaterdag het publiek op de banken en behaalde hij de eerste plek bij de 12 jaar en oudere hengsten. Vervolgens bracht hij het net niet tot de laatste ronde van het kampioenschap met zijn imponerende gangen en enorme behang.

De prijs werd uitgereikt door Tineke Schokker. Nanne Osinga, fokker van Beart 441 kreeg een bokaal en €500, eigenaren gebroeders Van Manen en Rudi Rienstra kregen eveneens €500.

Door het uitreiken van de prijs ‘Paard van het jaar’ wil de provincie benadrukken dat het Friese paard een belangrijke rol speelt. Het Friese paard is onderdeel van de cultuur in Friesland, maar daarnaast speelt het ook een belangrijke economische rol. Jaarlijks gaat er tientallen miljoenen in de fokkerij van het Friese paard om.

Leeuwarder Courant/Hoefslag

Foto: Beart (links) en Norbert als algemeen reservekampioen en kampioen in 2012.

Reacties