Fokker Marinus Smegen overleden

Fokker Marinus Smegen overleden

Love your Colour-SB
Love Your Colour-SB, fokproduct van Marinus Smegen © Sandra Nieuwendijk

30 november heeft Marinus Smegen ondanks zijn levenslust en wilskracht, op 66-jarige leeftijd de strijd om zijn gezondheid verloren. Smegen was een ‘kleine’, maar gedreven hobbyfokker met grote resultaten.

Hij was zeer betrokken bij het NRPS en kwam altijd met zijn veulens en jonge merries naar de keuringen. Daarnaast heeft samen met zijn partner Roelie Brinks het stamboek verrijkt met een aantal goede merries, een goedgekeurde hengst, en verschillende goede dressuurpaarden.

Love your Colour-SB

In 2019 sprak Hoefslag nog met hem toen zijn toen 3-jarige merrie Love your Colour-SB (v. Love for You) Nationaal kampioen werd. De fantastische bonte merrie presteerde het om enkele maanden later al met mooie punten te slagen voor haar ABOP, en was afgelopen zomer met een goed veulen op de (thuis)keuring.

Vanwege omstandigheden kon het veulen toen niet beoordeeld worden. Helaas heeft Smegen dus niet meer mogen meemaken dat zijn oogappel keur werd.

Smegen zorgde altijd met enthousiasme en inspanningen dat zijn fokproducten bij goede ruiters terecht kwamen. Hij zal dan ook via zijn fokkerij nog lang blijven voortleven.

 

Bron: NRPS

Foto: Sandra Nieuwendijk

Reacties