FNV wil cao voor de paardensport

FNV wil cao voor de paardensport

0 2653
FNV cao paardensport
foto: Arjan Wijnstra

Als je een paardenliefhebber bent, dan is niets mooier dan een baan in de paardensport. Alleen (en dat weet iedereen die op dagelijkse basis met paarden omgaat) is werken met paarden niet altijd rozengeur en maneschijn.

Het werk is zwaar, onvoorspelbaar en daarnaast werkt menig stalmedewerker voor een minimumloon. Iets waarvan de FNV vindt dat daar snel verandering in moet komen. Daarom pleit de vakbond voor een cao voor de paardensport en roept iedereen op de petitie te tekenen om dit doel te verwezenlijken.

Zwaar werk

Naast dat werken met paarden vooral bestaat uit (veel) lichamelijk zwaar werk is het ook zo dat je een verantwoordelijk hebt over de paarden. Echter wordt werken op stal nog te vaak gezien als hobby. Iets wat je, als je echt gek bent op paarden, vooral uit liefde dient te doen. Het is een voorrecht en geen baan.
Het doel van de FNV is dat werknemers in de paardensport onder een cao gaan vallen. Hiermee krijgen ze recht op een fatsoenlijk loon en goede arbeidsvoorwaarden.

Petitie

Met het tekenen van de petitie steun je het plan van de FNV voor een cao in de paardensport. Hoe meer mensen de petitie ondertekenen, hoe sterker de vakbond staat in hun onderhandelingen met werkgevers.

Teken de petitie hier

Bron: FNV

Foto: Arjan Wijnstra

Reacties