FNRS organiseert webinar over de identificatie en registratie (I&R) van paarden

FNRS organiseert webinar over de identificatie en registratie (I&R) van paarden

De FNRS organiseert op donderdag 25 februari om 14.30 uur een webinar over de identificatie en registratie (I&R) van paarden. Dit webinar is speciaal bedoeld voor hippische ondernemers met een manege, trainings-, (op)fok- of pensionstal en is niet bedoeld voor particuliere paardeneigenaren.

Per 21 april verplicht

Per 21 april 2021 wordt het identificeren en registreren (I&R) van paarden verplicht. Deze plicht is rechtstreeks afkomstig van de Europese diergezondheidsverordening. De I&R heeft ook gevolgen voor ondernemers. Alle paarden in Nederland, of zij nu thuis, op een weiland, manege, trainings-, (op)fok- of een pensionstal staan, moeten worden geregistreerd.

Vragen

Tijdens het webinar leggen mr. drs. H. Lommers van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en prof. dr. M.M. Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan van de faculteit diergeneeskunde Utrecht uit waarom de registratieplicht er komt en hoe dit praktisch voor u als ondernemer gaat werken. Er is tijdens het webinar ruimte om vragen te stellen.

Klik hier om aan te melden.

Bron: FNRS

Foto: World Horse Welfare

Reacties