Flore Woerts: “Het doel om in het kader te komen is gelukt”

Flore Woerts: “Het doel om in het kader te komen is gelukt”

Flore Woerts - Vlingh STH CDI Sint Truiden 2021 © DigiShots

Flore Woerts bracht de ruin Vlingh aan de start tijdens de internationale wedstrijd in het Belgische Sint Truiden. De combinatie reed mee in de Children rubriek. Op de eerste dag werden ze derde met 69,857%, de tweede dag eveneens derde met 72,575% en in de afsluitende proef werden ze tweede met 72,937%.

Children

Woerts zit sinds juni 2020 in het zadel van de U25 schoolmaster. “Hij kwam twee weken voor de EK observaties bij ons op stal. Het begon allemaal met mijn zus en ik ben daarna met haar pony op een internationale wedstrijd gestart. We hebben op een internationaal concours familie Nekeman leren kennen en Jeanine reed U25 met hem. Vlingh is nu 19 jaar en ze zochten iemand die het rustiger aan ging doen met hem. Zij kwamen met het idee om hem bij de children te rijden en daar waren wij heel blij mee.”

Combinatie

“We zijn altijd bij Denise (Nekeman, red.) blijven lessen en daarnaast zijn we ook een paar keer bij Yessin (Rahmouni, red.) geweest. Hij was altijd de instructeur van Jeanine (Nekeman, red.) toen ze nog op Vlingh reed. Vlingh is bij ons thuis op stal gekomen en we zijn al heel snel op wedstrijd gegaan. We leren elkaar steeds beter kennen en worden een steeds betere combinatie,” vertelt de amazone.

A-kader

Het was voor de combinatie de eerste keer dat ze internationaal op wedstrijd waren. “In Nederland reden we al vier A-kader scores en het is altijd spannend of de laatste internationaal ook lukt. Ik hoop dat we definitief krijgen voor Exloo en ik wil graag zoveel mogelijk wedstrijden rijden, het kan nu eindelijk weer. Mijn doel was om in het kader te komen en dat is gelukt. Vlingh vond het prachtig om weer mee te zijn op wedstrijd. Je zou niet zeggen dat hij al 19 is, zo hard gaat hij tijdens de prijsuitreiking,” vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan).

Foto: Digishots

Reacties