Kampioensmerrie Flora de Mariposa overleden

Kampioensmerrie Flora de Mariposa overleden

Penelope Leprevost - Flora de Mariposa FEI European Championships Aachen 2015 © DigiShots

Haras de Clarbec heeft bekendgemaakt dat hun bijzondere merrie Flora de Mariposa (v.For Pleasure) is overleden. De merrie, die onder Penelope Leprevost teamgoud won op de Olympische Spelen in Rio, werd 15 jaar oud.

Succes

De opvallende Flora de Mariposa was jarenlang succesvol onder Leprevost op het hoogste niveau van de springsport. Op de Wereldruiterspelen in Caen leverde de combinatie een bijdrage aan het Franse teamzilver. Op het EK in Aken werden ze individueel vijfde. Ze zegevierden in meerdere Wereldbekerkwalificaties en andere prestigieuze wedstrijden, zoals de Global Champions Tour Grand Prix van Antwerpen. Naast haar sportieve succes, bracht Flora de Mariposa ook twee merrieveulens die opvallend goede zaken doen in de sport én de fokkerij. Zo is Flora onder andere de grootmoeder van veeldekker Poker de Mariposa (v.Nabab de Reve).

Magische merrie

“Het is met diepe droefheid dat we het overlijden van onze fantastische merrie Flora de Mariposa bekendmaken”, reageert Haras de Clarbec via Facebook. “Ze is zojuist op brute wijze van ons weggerukt, getroffen door een verwoestende endotoxemie. Flora is een legendarische merrie die grote indruk heeft gemaakt op iedereen die haar pad heeft mogen kruisen, maar ook op de vele toeschouwers die haar zagen in de ring. Naast haar uitzonderlijke sportprestaties was Flora een hele lieve merrie met een sterke persoonlijkheid. We zullen haar altijd blijven herinneren als een magische merrie met veel talent en het was een grote eer om haar eigenaar te zijn. Ze zal intens gemist worden.”

Bron: Facebook/Hoefslag

Reacties