Floor Vos: “Happy Feet DFV gaat zijn carrière vervolgen in Florida”

Floor Vos: “Happy Feet DFV gaat zijn carrière vervolgen in Florida”

Floor Vos - Happy-Feet DFV - Foto: Rick Eibergen

Happy Feet DFV (v. Johnson), het Lichte Tour paard van Floor Vos is verkocht naar Amerika. De amazone heeft de ruin vier jaar in mede-eigendom gehad en zelf opgeleid naar de Intermediaire I.

Florida

Vos vertelt “Happy Feet stond niet heel actief te koop. Ik kreeg weleens berichtjes dat collega’s paarden zochten voor klanten. Daarop maakte ik een video van Happy Feet en dat was het paard wat ze zochten. Het is best wel snel gegaan en hij is op de video verkocht. Hij is onderweg naar Florida en komt op een super mooie plek terecht. Er gaat heel goed voor hem gezorgd worden en er staat een super team klaar.”

Prestaties

“De stalruiter gaat hem rijden en op concours uitbrengen. Ik hoop dat we hem nog regelmatig op de concoursen tegenkomen” vertelt de amazone. “Ik heb hem bijna vier jaar gehad in mede- eigendom met Diana Koopmans. Hij was zadelmak en nog heel groen. Ik heb hem zelf opgeleid naar Lichte Tour niveau. Hij heeft heel veel gewonnen en mooie prestaties geleverd. Een mooie herinnering is de kür op muziek in het ZZ-Zwaar tijdens CH Zuidbroek. Alles viel op zijn plek en daar rijden is al heel gaaf, dat hij won was fantastisch. Ook schreef hij het regio kampioenschap ZZ-Licht op zijn naam. Ik reed de kür op muziek van mijn net overleden paard waardoor het best emotioneel was. We kregen 75% en het was heel gaaf dat alles lukte.”

Happy

“Happy is een paard wat heel graag voor je wilt werken. In het begin was het een jonge vrolijke puppy, de eerste wedstrijden was hij goed aanwezig. Door de jaren heen heeft hij het super gedaan en ontzettend veel geleerd. Hij had wel even tijd nodig maar uiteindelijk was het een heel fijn paard met een super karakter. Hij was altijd blij en happy, hij deed zijn naam echt eer aan” vertelt Vos enthousiast.

Gevulde stal

De amazone heeft haar stallen al weer gevuld. “Indiana Linda DFV doet het heel goed op Lichte Tour niveau. Ik denk dat zij voor het zwaardere werk nog een slag beter is dan Happy. Daardoor ging ik wel nadenken over de verkoop. Ook heb ik nog een aantal leuke jonge paarden staan zoals RVS Glamourboy. Hij heeft het heel erg goed gedaan in de Subli Cup en is geselecteerd voor de finale. Het zou leuk zijn als dat doorgaat. Daarnaast staat er een hele leuke 3,5-jarige Total Us nakomeling in training. Deze week komen er nog twee nieuwe paarden bij, de stallen zijn zo weer gevuld” vertelt de ambitieuze amazone.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Rick Eibergen

Reacties