Floor van Manen: ‘Ik wil iedere wedstrijd winnen’

Floor van Manen: ‘Ik wil iedere wedstrijd winnen’

Foto: Remco Veurink

Floor van Manen  schreef de klasse ZZL op haar naam met de achtjarige Gregor (v Quarterback) bij Indoor Hartje Drenthe. “Ik wil iedere wedstrijd winnen en bij de eerste van 2019 is mij dat gelukt,” aldus de amazone uit Emmen.

Volgens jurylid Wytske Schuth was de kwaliteit van de deelnemers in de klasse ZZ Licht prima. “Goede paarden en prima presentaties, waardoor er goede beoordelingen konden worden gegeven.”

Drents Kampioen

Van Manen heeft Gregor inmiddels vijf jaar onder het zadel. Afgelopen jaar werd ze Drents Kampioen indoor in de klasse Z2.

In Beilen reed de amazone een score van 245,5 punten bij elkaar. Ze bleef Marjan Hooge daarmee tweeënhalve punt voor. Als derde eindigde Elviera Boverhof met Virginia (v Vitalis). Zij kwam tot een score van 235,5 punten.

Goed gevoel

Volgens Van Manen was Gregor wat gespannen, maar liep hij een goede proef. ‘Het goede gevoel had ik al tijdens het inrijden. Hoewel Gregor in de wedstrijdring weer wat meer gespannen was, had het weinig invloed op mijn score.”

Ook Fire (v Jazz) van Marjan Hooge had wat last van spanning. “Direct bij binnenkomst in de wedstrijdring was Fire schrikkerig en dat heeft mij een hogere score gekost. Gelukkig pakte Fire het ritme daarna prima op en in het tweede deel van de proef ging hij heel goed.’

Drukke dag

Hooge pakte met haar andere paard, Homerus P (v Negro), de vierde plek in de klasse ZZ Licht. De amazone kwam ook nog aan de start in de klasse Z2. Met Idem Dito werd ze vierde met 218,5 punten. “Dan kan je toch alleen maar meer dan tevreden zijn. En dat met zijn net zes jaar. Nu lekker kilometers maken.”

In de klasse Z2 ging de winst naar Floor Vos. De amazone zette met Happy-Feet DFV (v Johnson) een fraaie proef neer en kreeg daarvoor 238 punten. Ruimschoots meer dan Miriam Hollander, die met haar Friese paard Kop Jansen Johnny Cash (v Johnson) tot 224 punten kwam.

Klasse Z1

De klasse Z1 eindigde in een overwinning voor Janien de Lange. Met Hubertus kwam ze tot een score van 229 punten, vijf meer dan Geanne Kamping, die met Galazar in de ring kwam. Als derde eindigde Floor Vos met Indiana-Landa DFV met 223,5 punten.

De komende dagen staat Indoor Hartje Drenthe in het teken van het springen. Op zaterdagavond 19 januari wordt de Grote Prijs van Beilen verreden.

Bron: Indoor Hartje Drenthe

Foto: archief Remco Veurink

Reacties