Floor van Kempen: “Echt Mooi heeft veel energie en looplust, zonder heet...

Floor van Kempen: “Echt Mooi heeft veel energie en looplust, zonder heet te worden”

Floor van Kempen - Echt Mooi Subtop Tolbert 2020 © DigiShots

Op de subtopwedstrijd in Tolbert afgelopen zondag zette Floor van Kempen een prachtige Lichte Tour-proef neer met de Voice-zoon Echt Mooi. Een score van exact 75% leverde de amazone een tweede plek op, achter Edward Gal en Glock’s Total US. Zaterdag schreef Van Kempen de overwinning op haar naam, aan het eind van het weekend mocht ze de overall prijs in de Prix St. George in ontvangst nemen.

Tikt aan

“Hij ging echt supergoed, ik heb voor mijn gevoel nergens iets laten liggen”, steekt Van Kempen enthousiast van wal. “Ik ben er echt vol voor gegaan en dat pakte goed uit. Echt Mooi heeft een ontzettend goede uitgestrekte draf, daar krijgt hij altijd hele mooie punten voor. Daarnaast gaat hij heel mooi door de zijgangen heen, zowel in draf als in galop. De appuyementen in draf tellen dubbel, dus dan tikt het lekker aan.”

Veel energie

De amazone heeft Echt Mooi nu ongeveer twee jaar onder het zadel. Ze werden al Nederlands Kampioen in het Z2 en ZZ-Licht, in het ZZ-Zwaar behaalden ze brons op het NK Dressuur. “Ook in de Lichte Tour heeft hij telkens goede scores gelopen, maar we hadden hierin nog geen 75% gescoord. Ik ben heel blij dat dit gelukt is! Echt Mooi doet er in de ring altijd nog een schepje bovenop. Het is niet dat het vanzelf gaat, ik moet nog wel iets doen; maar het voelt wel bijna als vanzelf. Hij is nooit kijkerig en heeft heel veel energie en looplust, zonder heet te worden. Ik vind het echt een superfijn paard.”

Vrachtwagen

“Het was een fijne wedstrijd met een mooie hal en een organisatie die echt meedacht met alle ruiters. Omdat het een meerdaagse wedstrijd was hebben we daar overnacht, Echt Mooi is een hengst en op stal moet hij dat altijd even laten zien. Het wisselde een beetje hoe druk hij was op stal, zaterdagochtend was hij eigenlijk heel ontspannen, totdat we wat met mijn andere paard Geronimo gingen doen. Toen heb ik besloten hem even terug op de vrachtwagen te zetten, daar heb ik hem gevlochten en opgezadeld, net als op een andere wedstrijd. Ik wilde niet dat hij zijn energie zou verspillen op stal. De volgende dag moest ik eerst met Geronimo starten en ging het op stal hartstikke goed met Echt Mooi, tot we terugkwamen met Geronimo. Ik heb hem weer op de vrachtwagen gezet en hetzelfde gedaan als zaterdag. In het rijden merk je er niks van dat hij hengst is, dat is heel fijn.”

Oekraïne

Van Kempen rijdt Echt Mooi voor een Oekraïense leerling van Adelinde Cornelissen. “Het is wel de bedoeling dat zij hem een keer over gaat nemen. Ze komt regelmatig naar Nederland om hem te trainen en is al een keer met hem naar een oefenwedstrijd geweest. Ik hoop dat we het zo kunnen blijven combineren en dat ik hem in de periodes dat zij in Oekraïne is kan rijden.”

Geronimo

Naast Echt Mooi zadelde de amazone ook de Bordeaux-zoon Geronimo voor de Lichte Tour. Hij werd zaterdag tweede en zondag derde achter Echt Mooi met een score van 70,441%. “Daar was ik ook heel erg blij mee. Ik zat de laatste tijd een beetje in een dipje met hem. Ik was aan het zoeken hoe ik hem het beste kon managen, zo heb ik nu bijvoorbeeld de proeven op trens gereden in plaats van op stang en trens. Nu had ik het gevoel dat ik er weer goed aan kon rijden. Hij was helemaal op zijn gemak op stal en had er echt zin in. Het is een superbraaf paard maar hij is wel heel gevoelig, dat was nu precies goed. Wat voor nu mogelijk is, hebben we kunnen laten zien”, sluit Van Kempen af.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties