Floor van Gelderen: “Iedereen moet zich focussen op waar hij of zij...

Floor van Gelderen: “Iedereen moet zich focussen op waar hij of zij goed in is”

0 1300

Samen met Inge Verbeek is Floor van Gelderen 2,5 jaar het bedrijf Equi-PA begonnen. De onderneemsters fungeren als Personal Assistent voor verschillende ruiters en amazones. “Wij zijn gewoon blij dat de ruiter zich dan kan focussen op hetgeen waar hij of zij goed in is!”, stelt Van Gelderen.

Leuke kans

Aan het einde van haar studie journalistiek zag Van Gelderen een vacature voorbij komen die haar wel heel erg aansprak. “Anky van Grunsven was op zoek naar een Personal Assistent. Ik dacht gelijk: dat wil ik! Het leek me zo leuk om alles voor haar en rond haar stal te regelen. Zelf rijd ik al vanaf mijn zevende jaar en ik heb zelf ook internationaal eventing gereden. Het was dus niet zo dat ik geheel nieuw was in de internationale sport. Ik dacht: ik schrijf gewoon een brief. In het slechtste geval heb ik haar alsnog een keer ontmoet en word ik het niet. Maar ja, toen werd ik het wel ineens! Het was nog even geregel omdat ik ook nog als freelance journalist werkte én nog studeerde, maar hoe leuk was die kans?!”

Optimaal presteren

Bijna twee jaar lang was Van Gelderen de Personal Assistent van Van Grunsven. “Dat was in de tijd dat Anky naar de Olympische Spelen in Londen ging. Die heb ik ook voor haar voorbereid. Ik vond het zoiets magisch om te doen voor haar en haar klanten. Ik zag de paarden daar in Londen lopen, en ik dacht: dit is wel heel cool. Ik hoef niet per sé op de voorgrond, maar ik vond het gewoon gaaf om op deze manier resultaat van mijn werk te zien. Dat zij daar optimaal kan presteren mede door wat jij voor haar doet.” Eigenlijk spookte het idee om voor zichzelf te beginnen toen ze stopte bij Van Grunsven al door haar hoofd, maar ze besloot eerst nog wat meer ervaring op te doen. “Toen kwam ik terecht bij het springteam van Qatar”, vertelt ze.

Samenwerking

“Dat was allemaal nog een stukje intenser”, vertelt Van Gelderen over tijd daar. “Waar dressuurruiters één keer in de vijf of zes weken op concours gaan, vliegen springruiters ieder weekend de hele wereld over. Zowel Inge als ik hebben afzonderlijk van elkaar voor het springteam van Qatar gewerkt. We kennen elkaar al van heel vroeger. Later kwamen we elkaar weer tegen, toen vertelde ik haar over mijn plannen om voor mijzelf te beginnen. Ze zei dat het haar ook super leuk leek, en dat als ik het samen wilde doen, ze er zeker voor in was. Dat zijn we toen dus maar gaan doen! We dachten: dit moet mogelijk worden voor veel meer ruiters.”

Haalbaar maken

Van Gelderen en Verbeek willen het vooral ook voor minder grote organisaties haalbaar maken om een Personal Assistent in te schakelen. “Zo’n springteam van Qatar kan het zich natuurlijk permitteren om fulltime iemand op kantoor te hebben, maar de meeste ruiters en amazones kunnen dat niet. We willen het voor iedereen mogelijk maken om een Personal Assistent te hebben, ongeacht of het nu voor 3, 8 of meer uur in de week is. Daarnaast is het ook een voordeel dat wij niet op de payroll staan. Wij hoeven geen vijf weken vakantie of zwangerschapsverlof; wij nemen namelijk elkaars werk over als de ander er niet is. We kunnen via een programma precies volgen waar de ander mee bezig is.”

Overal bij ondersteunen

Wat ze voor hun klanten doen is per bedrijf verschillend. “We zijn met name bezig met het organiseren van alles rondom wedstrijden voor ruiters en bedrijven die in Nederland gevestigd zijn. Ook werken we voor mensen die naar Nederland komen en daar tegen een taalbarrière aanlopen. We kunnen in principe overal bij ondersteunen: de aanvraag en uitvoering van exportdocumenten, accreditaties, vluchten, hotelreserveringen, vliegtuigen: noem het maar op. Voor andere bedrijven zijn we meer bezig met officemanagement rondom de ruiter, de stal en het personeel. Denk aan e-mailbeheer, agendabeheer en alle andere dingen die op een paardenbedrijf geregeld dienen te worden.”

Goede aansluiting

Naast dat ze regelt rondom wedstrijden voor anderen, is Van Gelderen zelf ook nog actief in de wedstrijdsport. “Ik rijd met mijn paard Z eventing en Z dressuur. Afgelopen weekend had ik eigenlijk mijn internationale eventing debuut willen maken met dit paard, maar dat gaat nu natuurlijk even niet. Ik vind het heel erg leuk om nog actief betrokken te zijn in de sport, dat sluit natuurlijk heel goed aan bij Equi-PA.” Ook Verbeek heeft veel affiniteit met de wedstrijdsport. Van Gelderen vertelt daarover: “Inge is de dochter van het jurylid Francis Verbeek. Ze heeft zelf vroeger zeven EK’s gereden bij de Ponies, Junioren en Young Riders. Daarnaast heeft ze de opleiding commerciële economie richting sport gedaan. Door al dit weet zij ook heel veel van de sport.”

Dromen mag altijd

Ook haar doelen, of eigenlijk haar dromen, heeft Van Gelderen duidelijk. “Met dit paard wil ik heel graag internationaal op tweesterren niveau rijden in de eventing. Ik dacht altijd dat Z dressuur en Z eventing het maximale was. Dat heeft altijd gewoon in mijn hoofd gezeten. Maar het ging vrij makkelijk; hij is nu negen en klaar om zijn internationale debuut te maken! Misschien kunnen we ook nog wel naar het Z2 dressuur. Niemand weet natuurlijk hoe het gaat lopen vanwege het coronavirus, maar dromen mag natuurlijk altijd!” Voor haar bedrijf hoopt de amazone natuurlijk vooral dat de wedstrijden binnenkort weer op gang komen. “We willen natuurlijk nog groter worden en meer ruiters ondersteunen!”

Stroomversnelling

“De afgelopen jaren is de sport ontzettend gegroeid”, stelt ze. “Als je vroeger een goed paard had en goed kon rijden, kon je best een eind komen. Nu gaat het niet alleen nog maar om talent; alles moet kloppen om ‘outstanding’ te zijn. Wij denken dat we daar met Equi-PA een mooie bijdrage aan kunnen leveren.” Van Gelderen verwacht dat alles in een stroomversnelling raakt wanneer de wedstrijden weer starten. “Zodra het mag gaat iedereen waarschijnlijk gelijk weer los. Na de laatste persconferentie liep de website van de KNHS al helemaal vast. Dat geeft al aan hoe graag mensen ddoor willen en lekker op wedstrijd kunnen gaan.”

“Zowel voor ruiters als voor de wedstrijden zelf zal alles straks zo gigantisch snel gaan. Er zal ook ineens zo veel moeten worden geregeld. Daar willen wij heel erg graag bij helpen”, besluit ze.

Tekst: Femke Verbeek

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit

Reacties