Flinke rekening voor Tops International Arena om begroeiing

Flinke rekening voor Tops International Arena om begroeiing

struik boom begroeiing
© DigiShots

Tops International Arena heeft van de gemeente Valkenswaard een flinke rekening van 77.000 euro gekregen. De accommodatie  zou niet hebben voldaan aan de opdracht om 150 bomen en 12.500 haagplanten op zijn terrein te zetten, meldt het Eindhovens Dagblad.

Tops claimt op zijn beurt 200.000 euro van de gemeente en het waterschap. Die stelt hij aansprakelijk voor geleden schade aan zijn beplanting, door de vele regenval in 2016.

Uitbreiding

Jan Tops kreeg in 2013 toestemming zijn bestaande stal met tien hectare uit te breiden. Voorwaarde was de eerder genoemde aanplant van bomen en struiken. Wethouder Kees Marchal is volgens de krant ‘in gesprek’ met Tops. “Hij heeft wel veel aangepoot, maar nog niet alles.”

Uitgezocht wordt nu of erin 2016 inderdaad zoveel regen is gevallen dat de nieuwe begroeiing hier schade van heeft ondervonden. Ook is onduidelijk wie in dat geval schuldig is aan een te hoge waterstand.

Elders aanplanten

Binnen drie jaar na de aanvang van de bouw (in april 2014) moest de aanplanting bij Tops International Arena zijn voltooid. Als Tops inderdaad 77.000 euro moet overmaken, dan zal de gemeente van dat geld elders in Valkenswaard bomen, hagen en struiken aanplanten.

Bron: Eindhovens Dagblad

Foto: Digishots

Reacties