Flevoruiters winnaars KNHS verenigingskampioenschap

Flevoruiters winnaars KNHS verenigingskampioenschap

Voor talloze rijverenigingen is het KNHS Verenigingskampioenschap het hoogtepunt van het jaar, waar maanden lang naar toe wordt getraind.

Er kwamen dit jaar maar liefst 23 verenigingen uit geheel Nederland op de terreinen van het KNHS centrum in Ermelo tegen elkaar in het strijdperk. Ieder team bestaat uit acht ruiters, waarvan er vier een dressuurproef dienen te tonen en vier moeten in de springring hun beste beentje voorzetten. Het niveau van de ruiters varieert tussen de klasse B en M. RV de Flevoruiters uit Dronten kwam als winnaar uit de bus, voor RC Wittenhorst uit, Horst terwijl de Winterswijkse Ruiter Club uit Winterswijk derde werd.

Na de dressuur had het team van de Flevoruiters de leiding stevig in handen en toen de springruiters geen strafpunten aan het totaal hadden toegevoegd kon de vereniging uit Dronten worden gehuldigd als KNHS Verenigingskampioen van het jaar 2012. De dressuur vormde duidelijk de basis onder dit kampioenschap, want met twee zeges en een vierde plek kon dit team zich zelfs één tegenvallende dressuurrit permitteren. In het springen tellen, net als in een landenwedstrijd, de drie beste resultaten van het kwartet deelnemers, waardoor men geen aftrekposten kende.
Instructeur Ronald Koopman was dan ook erg met deze overwinning ingenomen. “Voor mij is dit een beloning van de inzet van velen voor de vereniging RV de Flevoruiters. We hebben een fanatieke groep leden die allemaal het clubgevoel kennen. Ze zijn zeer ambitieus en datzelfde geldt ook voor de instructeurs. Dat wordt ook gevoed doordat heel veel leden de verenigingslessen eigenlijk nooit overslaan. Het zou te veel eer zijn”, zegt Koopman, “als alle eer mij toekomt. Ook Annie Klaassen heeft haar steentje bijgedragen, vooral wanneer het gaat om de springlessen”.

RV de Flevoruiters uit Dronten sloot het KNHS Verenigingskampioenschap af met een totaal van 787 punten, voor de RC Wittenhorst uit Horst met 773 punten. De Winterswijkse Ruiter Club, die na de dressuur nog tweede stond, moest van haar totaal na het springen tien punten aftrekken en eindigde daardoor als derde met 768 punten.

 

Hoefslag/KNHs

Reacties