Fleur van Dael: “Na onze eerste wedstrijd hadden we de smaak te...

Fleur van Dael: “Na onze eerste wedstrijd hadden we de smaak te pakken”

De vijftienjarige Fleur van Dael is opgenomen in het KNHS belofteteam bij de Junioren, dat begeleid wordt door Monique Peutz. Ze is geselecteerd met haar springgefokte merrie DH’s Froliki (Boss VDL), die ze zelf doorgereden en opgeleid heeft tot en met ZZ-licht niveau.

“Begin september hebben we meegedaan aan de selecties op de KNHS-talentendag”, legt de amazone uit. “Eerst moesten we een proef rijden waar we vervolgens commentaar op kregen. Daarna kregen we les van Partrick van der Meer, die keek of we feedback goed oppakten en of er potentie in de combinaties zat. Het was een beetje spannend, maar wel heel erg leuk. Uiteindelijk werden we opgebeld en kregen we te horen dat ik geselecteerd ben”.

Zonder verwachtingen

Toen de amazone en haar moeder Froliki kochten, hadden ze niet de intentie om de dressuursport in te gaan. “Ik vind het heel leuk, vooral omdat ik het niet verwacht had. Mijn paard was zeven jaar toen we haar kochten. Ze had al drie veulens gehad en was net zadelmak, we gingen dan ook langs zonder enige verwachtingen. Uiteindelijk zagen we echt wat in haar en kochten we haar met de intentie om te gaan springen”.

Ze vervolgt: “In de eerste instantie wilden we alleen dressuur gaan rijden voor de basis en afwisseling, maar de wedstrijden begonnen ook wel te kriebelen. Toen we 220 punten haalden op onze eerste B wedstrijd hadden we gelijk de smaak te pakken. Ondertussen zijn we twee jaar verder, rijden we Junioren en mogen we bijna ZZ-Zwaar starten”, vertelt ze enthousiast.

Droom

“Ik ben heel blij dat we haar gekocht hebben, want ze is echt super lief. Mijn instructeur zegt altijd: ‘Dit paard geeft elke dag 200 procent’, en daar ben ik het mee eens. Froliki zal me nooit in de steek laten tijdens het rijden. Ondanks dat ze wel echt een gebruiksaanwijzing heeft, ben ik onwijs blij met haar. Uiteindelijk wil ik kijken hoe ver ik kan komen met dit paard. Natuurlijk wil ik ooit proberen om op het EK te rijden, maar ik denk dat elk paardenmens daarvan droomt. Of het ook echt gaat lukken weet ik niet, er zijn veel goede ruiters in Nederland. Ik ga in ieder geval heel hard proberen om daar tussen te komen!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Tekst: Isa Wessels

Foto: Privébezit

Reacties