Fleur Prinsen na ZZ-Licht debuut: “De quarantaine was voor ons vooral heel...

Fleur Prinsen na ZZ-Licht debuut: “De quarantaine was voor ons vooral heel productief”

Fleur Prinsen - Fame CDI Exloo 2019 © DigiShots

Fleur Prinsen debuteerde afgelopen dinsdag na 14 weken niet op wedstrijd geweest te zijn in het ZZ-Licht met haar topper Fame (v. San Amour I). Uiterst succesvol, want de combinatie behaalde een mega score en een nieuw persoonlijk record van 77,4% en 72,4%. 

Quarantaine

Prinsen vertelt over hoe ze de wedstrijd-stop heeft ervaren. “Voor mij was het eigenlijk best wel even fijn om lekker door te kunnen trainen. Ik was met Fame vooral aan het focussen op de Junioren en nu hebben we ook wat meer tijd in de Young Riders kunnen steken, dus ook in mijn ZZ-Licht debuut”, begint de amazone enthousiast. “Met mijn andere paard, Illusion A (v. Florencio) zijn we heel erg bezig geweest met de wissels. Dus voor mij was de quarantaine heel erg productief!”

Geen verwachtingen

Met Fame maakte ze dinsdag haar ZZ-Licht debuut in Putten. Maar na 14 weken niet op wedstrijd geweest te zijn, was het niet heel anders dan voorheen. “Fame was echt super braaf! Ik had zelf ook geen last van spanning omdat ik gewoon heel veel zin had om weer in de wedstrijdbaan te rijden. Dus ik denk dat ook een van de factoren is dat het zo goed ging. Daarbij had ik ook geen verwachtingen, omdat het na zo’n lange tijd niet starten, weer de eerste keer was.”

Logische lijnen

“Ik vond de lijnen uit deze proef een heel stuk logischer dan de lijnen uit een Z2-proef. Het klopt allemaal gewoon beter. Voor mijn draf-gedeelte had ik een heleboel negens, Fame heeft ook echt een super draf. Voor mijn wissels kreeg ik ook negens en voor mijn pirouettes ook. Dat was extra gaaf omdat die voor het eerst in mijn proef zaten. De jury kwam na afloop ook z’n hokje uit om te vertellen wat hij ervan vond. Hij zei dat hij wilde dat elke minuut wel zo was en dat het heel goed bevestigd was. Toen hij hoorde dat dit ons debuut was, was hij helemaal verbaasd”, lacht de amazone.

Puzzelstukjes

“Normaliter is Fame een heel sensibel paard”, geeft Prinsen toe. Ze is sinds 1 januari 2019 een combinatie met de ruin en in het begin was het vooral wennen. “Ik heb moeite gehad om hem te begrijpen, maar eigenlijk begint dat nu steeds beter op z’n plek te vallen. We gaan elkaar nu ook begrijpen en dat is super fijn. Ik weet hoe ik met hem moet omgaan en hij weet wat hij van mij kan verwachten. Dat heeft tijd nodig gehad, maar nu vallen de puzzelstukjes op z’n plek.”

Kwaliteiten van Fame

“Hoe hoger we komen, hoe beter Fame tot zijn recht komt. Hij kan super stoer draven, hij doet nu de wissels om de drie, om de vier en de tweeërs al heel mooi en hij heeft enorm veel aanleg voor de pirouettes. Ook kan hij heel goed stappen, dus je zou kunnen zeggen dat hij alles mee heeft. Hij is heel sensibel, maar in de baan doet hij er altijd een schepje bovenop.”

Lastige keuze

Met Illusion was de amazone actief in het Z1. “In de quarantaine zijn we vooral bezig geweest met de vliegende wissels en met hem wil ik binnenkort ook mijn Z2 debuut maken. En sinds deze week heb ik nog een driejarige hengst op stal staan, Missy D (v. Dream Boy). Ik ga hem verder rijden en dan zien we wel wat de toekomst brengt.” De quarantaine stelt Prinsen wel voor een lastige keuze. “Het is mijn laatste Junioren jaar, dus we zitten nog een beetje te twijfelen of ik door ga naar de Young Riders. Ik heb volgende week nog een wedstrijd Junioren, dan zien we wel wat er nog allemaal doorgaat, en anders gaan we door naar de Young Riders”, besluit de amazone vastberaden. 

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

 

Reacties