Fleur Prinsen: “Als ik nodig ben, dan ben ik er klaar voor”

Fleur Prinsen: “Als ik nodig ben, dan ben ik er klaar voor”

0 1873
Fleur Prinsen - Fame Beoordelingsmoment Exloo 2020 © DigiShots

Fleur Prinsen staat vandaag met haar paard Kingsley’s Fame op het trainingskamp voor het Europees Kampioenschap Junioren. Onverwacht, want de amazone hoorde gisteren pas dat ze Micky Schelstraete vervangt en daarmee reserve is voor dit EK.

Twee jaar geleden nam Prinsen deel aan het Europees Kampioenschap voor pony’s, daarna maakte ze met Kingsley’s Fame de overstap naar de Junioren. Zowel nationaal als internationaal zette de combinatie al meerdere goede resultaten neer.

Niks vergeten

Prinsen had er niet meer op gerekend dat ze met Fame naar het trainingskamp moest vertrekken, daar kwam maandag verandering in. “Dit had echt niemand meer verwacht. Mijn ouders zijn ook nog eens in Oostenrijk, dus we hebben van alles moeten regelen om hier te komen. Tot nu toe zijn we niks vergeten”, lacht ze. “Aan het begin van de coronacrisis was ik er eigenlijk van overtuigd dat er geen EK meer zou komen. Dus tijdens de coronaperiode ben ik bezig geweest met het Young Riders-werk. Toen kwam er ineens toch een EK, dus zijn we weer teruggeschakeld naar de Junioren. Ik reed de observatiewedstrijden, zat er niet bij, en nu ineens wel. Het is dus helemaal niet gelopen zoals we hadden gedacht.”

77%

De amazone had de focus al op de Young Riders gelegd en maakte na de coronaperiode al haar ZZ-Lichtdebuut, om het startbewijs voor de Young Riders binnen te halen. “Toen scoorden we direct 77%, een week later zaten we weer boven de 75%. Maar daarna kwamen de observaties, dus hebben we dat weer even laten liggen. De eerste observatie reed ik een beetje te mat, maar wel netjes. De tweede observatie ging ik voor alles of niets, en zo heb ik ook gereden. Daardoor had ik wel één grote fout, maar Fame stond er heel fijn aan. Over die wedstrijd was ik wel heel tevreden.”

Extra ervaring

Het Juniorenteam bestaat uit Shanna Baars, Sanne van der Pols, Evi van Rooij en Robin Heiden. De kans is natuurlijk niet heel groot, maar mocht een van hen uitvallen, dan gaan Prinsen en Fame nog mee naar het EK in Hongarije. “Ik ga er niet vanuit dat ik nodig ben, maar het is wel superleuk om hier op dit trainingskamp te zijn. Alles wat ik hier meemaak zie ik als extra tips en extra ervaring, dat is allemaal mooi meegenomen. Mocht ik wel nodig zijn, dan denk ik wel dat ik klaar ben voor een EK. We zijn lang niet internationaal gestart, maar Fame reist super makkelijk; dus ook dat is hij vast en zeker nog niet verleerd.”

Sensibel

Prinsen houdt haar Fame in vorm voor het EK Junioren, maar kijkt vooruit naar de Young Riders. “We zijn veel met de pirouettes en series bezig geweest, dat pakt hij eigenlijk heel goed op. De series om de twee en de eners kan hij ook al, maar die hebben we voorlopig nog niet nodig. Fame is een super talentvol paard, maar hij is wel heel sensibel. Ik heb echt even de tijd nodig gehad om hem te snappen. Nu weet ik wat ik aan hem heb en hij weet wat hij aan mij heeft. Ik hoop dat we in september ons Young Riders-debuut kunnen maken in Exloo.”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties