Firth of Lorne naar Marcus Ehning

Firth of Lorne naar Marcus Ehning

Firth of Lorne
Katrin Eckermann en Firth of Lorne (foto: Remco Veurink)

Marcus Ehning heeft al twee weken de Hannoveranerhengst Firth of Lorne op stal staan. Dat heeft de Duitser bevestigd aan St-Georg.

Zoon van For Pleasure

Firth of Lorne is een zoon van For Pleasure, waarmee Ehning vroeger heel wat successen boekte. De voshengst stond eerder in Amerika, maar is nu dus verhuisd naar de stallen van Ehning. Concrete wedstrijdplannen heeft de Duitser nog niet. ‘Er is geen haast bij,’ zegt hij.

Na de wereldbekerfinale in Parijs heeft Ehning voor het eerst een training met Firth of Lorne afgewerkt, en meldt dat de voshengst zeer goed aanvoelde. Hij zal hem nu langzaam opbouwen. ‘Hij heeft eventjes pauze gehad, dus het is nodig om het goed op te bouwen.’

Succesvol onder Katrin Eckermann

Firth of Lorne is een hengst met een interessante carrière. Hij werd door Gerd Könemann de sport ingebracht, waarna hij kort gereden werd door Franz-Joseph Dahlmann. Daarna kwam Katrin Eckermann in het zadel.

Eckermann won met Firth of Lorne in 2014 de Grote Prijs van Hamburg, een manche van de Global Champions Tour. Ze namen ook deel aan de Nations Cup in Falsterbo, die gewonnen werd door het Duitse team. Eckermann en Firth of Lorne werden daarop toegevoegd aan het Duitse team voor het CHIO Aken. Maar daar stond het geluk niet aan hun zijde: tot twee keer toe maakten ze een valpartij aan de waterbak. Eckermann hield er een gebroken sleutelbeen aan over. De combinatie laste een langere pauze in.

Naar Amerika

In Hagen maakte Firth of Lorne dan zijn comeback onder, opnieuw, Franz-Joseph Dahlmann. En eind 2015 raakte bekend dat Firth of Lorne naar Amerika zou vertrekken. Amazone Lea de Martini bracht hem daar uit in U25-wedstrijden.

Op sportief vlak was Firth of Lorne de afgelopen jaren niet zo succesvol. De Martini bracht hem voor het laatste uit in Ohio (oktober 2017). Nu is hij dus terug in Duitsland.

Bron: St-Georg

Foto: Remco Veurink

 

 

 

Reacties