First Innovation eerste goedgekeurde ‘Classic Innovation’ hengst

First Innovation eerste goedgekeurde ‘Classic Innovation’ hengst

First Innovation

De 2 ½ jarige First Innovation is de eerste goedgekeurde hengst bij de fokrichting ‘Classic Innovation’. Hij heeft een mooie maat van 1.73 meter, een fijn meewerkend karakter en drie zeer goede basisgangen.

Classic Innovation is een nieuwe veelbelovende fokkerij van dressuurpaarden met een scheutje barok bloed en een harmonische Volbloed samenstelling.

Dressuur fokkerij

Deze fokkerij wordt begeleid door de non-profit-Stichting, die over alle landen in Europa werkt aan de opzet van een verbeterde warmbloed dressuur fokkerij ‘met een gouden randje’.  Er zijn recent ook al twee hengsten gekeurd in Frankrijk voor de Classic Innovation fokkerij.

Firsty liet een ruime stap zien, een actieve draf met een sterk achterbeen en tenslotte een bijzonder opwaartse en soepele galop met meerdere vliegende wissels. Die toonde hij steeds correct met zeer ruime sprongen.

Opleiden

Er zijn al veulens van First Innovation gereserveerd. De eigenaresse Astrid von Moeller-Huelsmann en fokker Jan Driessen willen de hengst na dit dekseizoen bij station Giel Schreven te Weert opleiden in dressuur en zeer binnenkort op wedstrijden tonen.

First is een imposante verschijning, die veel belooft voor de toekomst.

Bron: www.classicinnovation.org

Reacties