Training aan de hand bezorgt Von Bredow-Werndl de zege *video*

Training aan de hand bezorgt Von Bredow-Werndl de zege *video*

0 1472
Jessica Von Bredow Werndl - Zaire E Jumping Amsterdam 2017 © DigiShots

In het Oostenrijkse Ebreichsdorf presenteerde Jessica von Bredow- Werndl haar nieuwe troef TSF Dalera BB voor het eerst in de internationale Grand Prix. En met succes; de Trakehner merrie won met 75,065%.

Gezegd moet worden dat de Duitse hoofdjury Elke Ebert de score behoorlijk optrok; hij viel met zijn bijna 79,5% nogal uit de toon. De elfjarige Dalera liep al heel trefzeker en in harmonie met haar amazone de proef door, met bijvoorbeeld prachtige overgangen. Verbeterpunt is de piaffe, die meer op de plaats gereden konden worden. De galop leverde wat spanning op, wat vooral in het zigzag appuyement tot uiting kwam in de punten. Naast de Gribaldi-hengst Unee BB en de Son de Niro-dochter Zaïre-E (foto) krijgt de amazone aan deze Dalera een fijn Zware Tour-paard.

Oefenen aan de hand

Een maand tevoren had de amazone nog fijn aan de hand getraind met de merrie, die haar talent voor de piaffe op die manier mooi kon etaleren. Met een zweepje in de hand, maar zonder haar aan te raken, is de training een goede manier om die oefening te finetunen, aldus Von Bredow-Werndl.

Faustus

Beter op één lijn zat het vijftal juryleden bij de proef van Dorothee Schneider. Ook zij reed met een nieuw talent, naast Showtime FRH en Sammy Davis Jr. Met de tienjarige Faustus 94 (v. Falsterbo) reed ze naar een resultaat van 71,783%. Hoogtepunten zijn de verruimingen en de series. Tijdens een van de piaffes leek Faustus te moeten mesten, waardoor de hulpen van zijn amazone niet doorkwamen. Nadat hij had gemest, lukte de piaffe/passage op de laatste middenlijn weer prima.

Beide paarden waren vorig succesvol in de Louisdor Preis in Frankfurt, de proef voor acht- t/m tienjarige paarden die op het punt staan de overstap naar de Grand Prix te maken. De volgorde in de finale was toen ook: 1. Dalera BB en 2. Faustus. Op drie juist een oudgediende, de achttienjarige Rodriguez (v. Rubinstern Noir) behaalde met de Oostenrijkse Astrid Neumayer bijna 70%.

Uitslag Grand Prix voor Special Ebreichsdorf.

St-Georg/Hoefslag

Reacties