WK Jonge Dressuurpaarden I Finaleplaats voor Vitalis-zoon Valparaiso 2

WK Jonge Dressuurpaarden I Finaleplaats voor Vitalis-zoon Valparaiso 2

Wolfgang Himsl - Valparaiso 2
Wolfgang Himsl - Valparaiso 2 FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots

Op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo streden 29 combinaties zaterdag in de kleine finale voor een plek in de finale voor de zevenjarigen op zondag. Drie paarden mogen door: Valparaiso 2 (v Vitalis) onder Wolfgang Himsl, Brianna (v Bvlgari) onder Kira Wulferding en Nexolia Feodoro (v Furstenball) onder Simone Pearce.

Goodman RWP

De Jazz-zoon Goodman RWP kwam onder Adelinde Cornelissen niet verder dan de zevende plaats en 74,09% De combinatie ging als laatste van start. ‘Goodman RWP is een goed getraind paard, duidelijk in goede handen, dat makkelijk door de oefeningen heen gaat,’ vond de jury.

‘De wisselserie gaat met bijzonder veel gemakt. We zouden wel graag een mooiere aanleuning willen zien, de mond is soms open. We verwachten dit paard vaak te zien schitteren in den internationale wedstrijdbaan.’

Golden Dancer de la Fazenda

Golden Dancer de la Fazenda (v Bretton Woods), recent nog aanwezig op het jeugd-EK, werd geprezen om de kwaliteit in zijn basisgangen. Helaas ontstond een aantal fouten, wat een laag cijfer voor submission (6,7) veroorzaakte. Het gemiddelde kwam uit op 70,19%.

Grace of Rose

Grace of Rose (v Jazz) had volgens de juryvoorzitter weinig elasticiteit en werd niet voldoende door het lichaam gereden. ‘De draf was soms in slowmotion en we misten afdruk en activiteit. In stap verloor zij de balans en hoewel de galop mooie momenten had, zien we graag meer sprong en meer swing.’
Het eindgemiddelde kwam uit op 68,07%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Hoefslag / KWPN

Foto: Digishots

Reacties